Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:40 μμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 17:33

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Το ΜέΡΑ 25 προσφέρει μια διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε»

Στο Αγρίνιο βρίσκονται σήμερα  τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να επικοινωνήσουν τις θέσεις του «ΜέΡΑ 25» στους πολίτες του Αγρινίου.

Πρόκειται για τους Έρικ – Μιλτιάδη Ένταμ, Φωτεινή Μπακαδήμα, Νίκο Βακολίδη και Jochen Schult, οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα  συνάντηση σε ξενοδοχείο του Αγρινίου.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από  πρόγραμμα του ΜέΡΑ 25ενώ σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο νεαρός υποψήφιος Ευρωβουλευτής Έρικ – Μιλτιάδης Ένταμ σχολίασε πως «σε τοπικό επίπεδο ξεχνάμε συχνά το μεγάλο κάδρο και τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη, επομένως η σημερινή συζήτηση σήμερα θα είναι καθαρά για τις ευρωπαϊκές εκλογές»: Το ΜέΡΑ 25 θέλει να αναπροσδιορίσει τη θέση του πολίτη μέσα στην Ε.Ε. και να φέρουμε τον πολίτη πιο κοντά σε αυτή. Με βάση αυτό θα συζητήσουμε το πρόγραμμά μας, δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως  «αν θες να αλλάξεις την Ε.Ε. πρέπει να αλλάξεις και τα κράτη- μέλη της, οπότε δε θα μπορούσε το ΜέΡΑ να μη συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή , το ΜέΡΑ 25 είναι το μόνο που έχει να προτείνει κάτι καινούργιο. «Τα υπάρχοντα κόμματα περιγράφουν μια διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης. Από την άλλη έχουμε κόμματα που σαν αντίδοτο στην όλη κατάσταση θέλουν να τα «σπάσουν όλα». Καταδεικνύουν μόνο την άσχημη κατάσταση που επικρατεί αλλά στην πραγματικότητα πουλάνε μόνο συναίσθημα», είπε, επισημαίνοντας πως το ΜέΡΑ 25 προσπαθεί να διατηρήσει μια ισορροπία, έναν ρεαλισμό.

«Η Ελλάδα χρειάζεται την Ε.Ε. Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα στο ευρώ. Ίσως κακώς μπήκαμε, όμως είμαστε και στην παρούσα φάση η έξοδος από αυτό θα ήταν ένα σχετικά μεγάλο πλήγμα για την οικονομία μας. Αν γίνει έχει καλώς και σε κάποια χρόνια η οικονομία μας θα δει μιαν ανάπτυξη που δε βλέπει σήμερα. Όμως δεν είναι αυτό που προτείνουμε . Εμείς λέμε πως πρέπει να παρθούν κάποιες πολιτικές αποφάσεις στην Ελλάδα ώστε να μπορέσει η οικονομία και η κοινωνία μας να σταθεί στα πόδια της. Αυτές τις πολιτικές θα τις νομοθετήσουμε μονομερώς.  Δε θα μπούμε πάλι στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης όπως το ’15, γιατί αυτό που μάθαμε είναι πως οι εταίροι μας δεν διαπραγματεύονται», δήλωσε, σχολιάζοντας πως η ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα «σαν ένα πειραματόζωο λιτότητας».

«Πρέπει λοιπόν ως Έλληνες και πατριώτες να νομοθετήσουμε πρακτικές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να σταθεί στα πόδια της και οικονομικά και κοινωνικά, χωρίς να ζητάμε ούτε την έξοδο από το Ευρώ ούτε- σε καμία περίπτωση- την έξοδο από την Ε.Ε. Αν οι εταίροι μας αποφασίσουν με βάση τα νομοσχέδια που θέλουμε να φέρουμε, να μας πετάξουν έξω από το ευρώ- που δε τους συμφέρει σε καμία περίπτωση- μετά από 3 ή 4 χρόνια η οικονομία μας θα ανακάμψει. Το ΜέΡΑ 25 λοιπόν προσφέρει μια διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε».

Από την πλευρά της, η υποψηφία ευρωβουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα, που όπως είπε ήταν στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη το 2015, σχολίασε πως «μετά τον Ιούλιο του ’15 ο κόσμος πάγωσε, αλλά το καλό είναι πως  πλέον άρχισε να ενεργοποιείται»: «Δε θέλουμε να βλέπουμε άλλους νέους επιστήμονες να φεύγουν. Είμαστε ένα κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ψηφισθεί και εγκριθεί από όλα τα μέλη πανευρωπαϊκά», σχολίασε.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 926 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/