Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 17:27

Εξορμήσεις σε καταστήματα και συγκέντρωση στο Αγρίνιο κατά του ανοίγματος τις Κυριακές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται για άλλη μία φορά κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και γνωστοποιεί ότι το Σάββατο 20 ΑΠριλίου και ώρα 4:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε καταστήματα ενάντια στο άνοιγμά τους τις Κυριακές. Μάλιστα την Κυριακή 21 Απριλίου θα λάβει χώρα στα γραφεία του σωματείου συγκέντρωση για παρεμβάσεις σε καταστήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση» αναφέρει τα εξής:

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ 6ΗΜΕΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι πλέον έχουμε πείρα!
«Πρόοδος», «δίκαιη ανάπτυξη», «επιστροφή στη κανονικότητα», για εμάς είναι όσα καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας με τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τα σμπαραλιασμένα ωράρια (σπαστά, 6ημερα χωρίς ρεπό, 10 -12ωρα), την εντατικοποίηση, την ανασφάλιστη εργασία, τους μισθούς ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες.

Γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 21/4 & 5/5 και όλες τις Κυριακές από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, έχουμε ακόμα ένα εορταστικό ωράριο που θα μας γονατίσουν στη δουλειά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η κατάσταση για εμάς είναι βάρβαρη. Έχει την υπογραφή και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάτω από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουμε πλέον πείρα ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει με εμάς θεατές. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε θέση στον αγώνα, να οργανωθούμε στο κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» και να παλέψουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

Να δώσουμε συνέχεια και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για να πάρουν πόδι από τα σωματεία μας οι άνθρωποι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Αυτοί που με τον μανδύα του συνδικαλιστή καλλιεργούν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και τη λογική του μικρότερου κακού στους εργαζόμενους για να ισοπεδώνει ανενόχλητη η εργοδοσία τα δικαιώματα μας.
Συμμετέχουμε στον προγραμματισμό του σωματείου μας:

– Σάββατο 20 Απριλίου, 16.00μ.μ. εξορμήσεις σε καταστήματα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
– Κυριακή 21 Απριλίου, 10.30π.μ. συγκέντρωση στα γραφεία του σωματείου για παρεμβάσεις σε καταστήματα.

Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών – Η Κυριακή αργία είναι των εργατών

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 698 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.