Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 18:53

Από το πρόσωπο φαίνονται οι άπιστοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες μπορούν να κρίνουν αν ένας άνδρας πρόκειται να τις απατήσει κοιτάζοντας μόνο το πρόσωπό του, ενώ οι άνδρες είναι λιγότερο ικανοί να το διακρίνουν σε μια γυναίκα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας έδειξαν σε 1.500 ανθρώπους φωτογραφίες από 189 Καυκάσιους ενήλικες (101 άνδρες και 88 γυναίκες), αφού προηγουμένως τους ρώτησαν αν ήταν άπιστοι/ες στους συντρόφους τους. Οι ερωτηθέντες στη συνέχεια κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα πρόσωπα αυτά σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, όπου το 1 αντιστοιχούσε στο «καθόλου πιθανό να απιστήσει» και το 10 στο «υπερβολικά πιθανό».

Το αποτέλεσμα της έρευνας, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Royal Society Open Science, ήταν ότι «τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ήταν ακριβείς αξιολογώντας την πιθανότητα απιστίας των ανδρών, αλλά όχι και των γυναικών». Οι επιστήμονες ήθελαν να εξετάσουν όχι μόνο αν οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να εντοπίσουν την πιθανή απιστία ο ένας στον άλλον, αλλά και αν μπορούν να εντοπίσουν έναν πιθανό «άπιστο» του φύλου τους.

Επικαλέστηκαν μια έρευνα που δείχνει ότι το 70% των ανθρώπων προερχόμενων από περισσότερες από 50 κουλτούρες ομολόγησαν μια απόπειρα να φλερτάρουν τον/τη σύντροφο κάποιου και 60% απάντησαν ότι το πέτυχαν. Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους «δεν ήταν τα αναμενόμενα». Οι άνδρες ήταν ικανοί να εντοπίσουν τους πιθανούς άπιστους από το φύλο τους, αλλά ακόμη και όταν οι γυναίκες έκριναν άλλες γυναίκες δεν μπορούσαν να διακρίνουν αυτή την τάση.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό που κάνει τους άνδρες να είναι συνήθως πιο άπιστοι από τις γυναίκες είναι η αρρενωπότητα, παρότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν προς έκπληξή τους ότι δεν είναι οι αρρενωποί άνδρες που απιστούν περισσότερο. «Προς έκπληξή μας, παρότι οι πιο γοητευτικοί άνδρες κρίθηκαν από τους ερωτηθέντες ως πιο άπιστοι, αυτοί ήταν οι λιγότερο πιθανοί να το κάνουν», κατέληξε η έρευνα. Παρά τα πορίσματα, ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχε στην έρευνα προειδοποίησε κατά της εξαγωγής συμπερασμάτων από το πρώτο ραντεβού. Παρότι οι άπιστοι άνδρες είναι οριακά πιο πιθανό να προδίδονται από το πρόσωπό τους, παραμένει δύσκολος ο εντοπισμός τους με αυτόν τον τρόπο, είπε ο Γιονγκ Ζι Φου.

kathimerini.gr

Διαβάστηκε 2506 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.