Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:18 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 18:46

Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη χορήγηση αντιστοιχίας επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων τίτλων ειδικοτήτων από το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ. Β΄ 1301/ 16-4-19 η κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και της Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη, για τη χορήγηση αντιστοιχίας επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων τίτλων ειδικοτήτων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας» με τα επαγγελματικά δικαιώματα κατόχων αντίστοιχων τίτλων ειδικοτήτων της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

Η απόφαση αφορά 7 ειδικότητες του νέου θεσμού:

  • Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης
  • Βοηθός Νοσηλευτή
  • Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού
  • Τεχνικός Οχημάτων»
  • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  • Αισθητικής Τέχνης
  • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τη σχετική νομοθεσία. Επίσης, για ορισμένες ειδικότητες έχουν υπάρξει ή προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις.

Το ΥΠΠΕΘ, τα τελευταία χρόνια, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΕΠΑΛ. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. του ν. 3475 του 2006, αποδόθηκαν το 2016 και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. του ν.4186 του 2013 αποδόθηκαν το 2017, ενώ τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. του ν. 4386/2016 αποδόθηκαν για πρώτη φορά πριν από την αποφοίτηση των πρώτων μαθητών/τριών του νέου συστήματος.

Το ΦΕΚ σε μορφή pdf

minedu.gov.gr

Διαβάστηκε 549 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.