Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 17:08

Συνάντηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κεφαλονιάς – Ιθάκης και Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την περασμένη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, έπειτα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας και Κεφαλονιάς καθώς και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στα γραφεία του Επιμελητηρίου στην Κεφαλονιά με θέμα της συνάντησης ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στο νησί, την Ιθάκη και το Μεσολόγγι.

Τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ενώ για το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Σπαθής, μέλη του Δ.Σ. και φορείς του νησιού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επαφής που υπήρξε στο Μεσολόγγι, στην οποία μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι τρόποι εμπορικής στήριξης της νέας γραμμής που αποτελούν και κύριο μέλημα των δύο πλευρών, οι οποίες εκπροσωπούν τους επιχειρηματίες.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι τα οφέλη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης και Μεσολογγίου θα είναι άμεσα και πολλαπλά για αυτές τις περιοχές. Ιδιαίτερα, τα οφέλη για το νησί της Κεφαλονιάς αφορούν κυρίως τη μείωση του κοστολογίου μεταφοράς των εμπορευμάτων.

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση, αποτελεί κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, ώστε σε πρώτο στάδιο να υλοποιηθεί η ανακοίνωση της εταιρείας IONION P LINES, για την δρομολόγηση του πλοίου στην γραμμή Μεσολόγγι – Κεφαλονιά – Ιθάκη, και σε δεύτερο στάδιο – που είναι και το πιο ουσιαστικό – να αναπτυχθεί το εμπορικό κομμάτι που εκπροσωπούν οι παρευρισκόμενοι φορείς, με στόχο να καταστεί βιώσιμη αυτή η γραμμή σε βάθος χρόνου.

«Ευελπιστούμε η ανακοίνωση της εταιρείας IONION P LINES να γίνει πράξη και επισημαίνουμε ότι για εμάς η αφετηρία είναι η άφιξη του πλοίου στο Λιμάνι του Μεσολογγίου και ο τερματισμός η καθιέρωση της γραμμής μακροπρόθεσμα στην περιοχή μας», αναφέρει ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου .

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 493 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.