Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:57 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 17:02

Αθλητισμός – πολιτισμός επί τάπητος στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία και τη συμμετοχή δημοτών του Αγρινίου καθώς και υποψηφίων δημοτικών, περιφερειακών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Αγρινίου με θέμα «Αθλητισμός – Πολιτισμός ανάγκη για όλους και όχι πολυτέλεια για λίγους. Ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης και η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»». Η εκδήλωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πελοπίδας Αντωνάκος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Το άνοιγμα της  έκανε ο Τίμος Παπανικολάου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Βάζουμε στο επίκεντρο την ανάγκη τον δημοτών μας, των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, που είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός» ανέφερε ενώ τόνισε: «Η ενασχόλησή μας με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία της δράσης μας αλλά αναπόσπαστη πλευρά της» και στη συνέχεια: «Έτσι η Τοπική Διοίκηση δεν κρίνεται μόνο από τον αριθμό των εκδηλώσεων για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, από την ποιότητα αυτών των εκδηλώσεων, αλλά και από το αν και σε ποια βάση προσφέρει υπηρεσίες-υποδομές (πχ αν υπάρχει ανταποδοτικότητα) στους τομείς αυτούς. Το σημαντικότερο όμως είναι αν υπάρχει συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της κουλτούρας, της παιδείας προσέγγισης αυτών».



Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Βασίλης Νικάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος & πρώην διεθνής διαιτητής. Μίλησε για τον αθλητισμό και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Παρότι οι ανάγκες για άθληση και λόγω συνθηκών ζωής αυξάνονται οι κρατικές παροχές μειώνονται και εξανεμίζονται τελείως. Ερασιτεχνικά σωματεία έχουν χρόνια να πάρουν τις υποτυπώδεις κρατικές επιχορηγήσεις. Αντίθετα όμως γιγαντώνεται η ιδιωτική πρωτοβουλία στον τομέα αυτό». Ξεκαθάρισε ότι: «εμείς πιστεύουμε στην ευρύτερη αξία του αθλητισμού που βοηθά τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του. Αντιλαμβανόμαστε τον αθλητισμό, ως κοινωνική λειτουργία και λαϊκό δικαίωμα» θέτοντας το πλαίσιο που κινούνται οι διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις υποδομές, τις διοργανώσεις κ.α. που έχει στην ευθύνη του ο Δήμος.
Παρέμβαση για τον πολιτισμό έκανε ο Δημήτρης Δήμας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση που υπάρχει στο Δήμο όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα, δείχνοντας παράλληλα και ποια είναι η απάντηση-πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Συγκεκριμένα: «Σε μια πόλη των 100.000 ψυχών ο Πολιτισμός θα μπορούσε να είναι μια μορφή πίεσης, διεκδίκησης και δημιουργίας. Δε χρειάζεται στο όνομα της ¨εξωστρέφειας¨ της πόλης, να φέρεις μόνο ¨υπέρλαμπρα αστέρια¨ του τραγουδιού για μια συναυλία, επετειακή. Για να γίνει πράξη το σύνθημα της εκδήλωσής μας, χρειάζονται άλλα πράγματα. Θέλει βοήθεια και υποδομές από το κράτος σε αναβαθμισμένες κτηριακές εγκαταστάσεις, θέλει συλλογική αξιοποίηση του πλούτο που έχει η πόλη μας τόσο υλικά, όσο και πνευματικά». «Άρα» επεσήμανε «δεν είναι δυνατόν το 2019, τα ερασιτεχνικά τμήματα θεάτρου του Δήμου μας, να μην έχουν εδώ και χρόνια με ευθύνη της σημερινής όσο και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ούτε καν αίθουσα, χώρο διδασκαλίας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό».


Την πείρα από το Δήμο Πάτρας, που βρίσκεται στη δημοτική αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση» μετέφερε ο Τάκης Πετρόπουλος, πρώην διεθνής μπασκεμπολίστας του Απόλλωνα Πατρών και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. «Παρά τα στενά πλαίσια πλέον που υπάρχουν, καθώς το κράτος ορίζει πολλές πλευρές της λειτουργίας των Δήμων, γι’ αυτό μιλάμε για τοπική διοίκηση, καταφέραμε σοβαρές αλλαγές υπέρ του λαού της Πάτρας». Τα στενά πλαίσια καθορίζονται: «από τα μνημόνια τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθώς δεν αφήνουν να κάνουμε προσλήψεις, αν πριν το 2010 είχαμε 100 εργαζόμενους τώρα έχουμε αναλογικά 21. Αντίστοιχα στα 1000 ευρώ που έπαιρνε ο Δήμος και ο κάθε Δήμος τώρα παίρνουμε 380 ευρώ. Σε αυτές τις συνθήκες κάναμε την προσπάθεια μαςτηριχτήκαμε στον Πατραϊκό λαό και διεκδικούμε πλήρη κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει όλες τις λαϊκές ανάγκες για πολιτισμό-αθλητισμό, πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα». Η εκτενής αναφορά σε παρεμβάσεις, έργα, αθλητικές-πολιτιστικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, ελαφρύνσεις και δωρεάν πρόσβαση σε αυτούς τους τομείς, το συμμάζεμα των οικονομικών τόσο στον τομέα του αθλητισμού όσο και του πολιτισμού για την εκ νέου στήριξή τους, απέδειξαν αυτήν την προσπάθεια.

Κλείνοντας ανέφερε ότι η στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόσο στην Πάτρα, βγάζοντάς την πρώτη από την Κυριακή 26 Μάη, αλλά και τη στήριξη στο Δήμο Αγρινίου, σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια είναι αυτό που θα κάνει την πραγματική διαφορά.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 444 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.