Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:01 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 14:18

Οι «Γιατροί του Κόσμου» στην Ι.Π. Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ή δράση που διοργανώθηκε από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μέσω του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού και με την συνεργασία των «Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος», του Ιατρικού και οδοντιατρικού Συλλόγου και του Ερυθρού Σταυρού , στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου μας στις 15 και 16 Απριλίου 2019.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς εξετάσθηκαν συνολικά 338 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, Παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα:

  • •Ο Οδοντίατρος προσέφερε κλινική εξέταση, ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής σε 121 παιδιά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, στο «Εργαστήρι ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Δημητρούκειο» και στον καταυλισμό Ρομά Σκιάδι.
  • •Ο Παιδίατρος παρείχε κλινική εξέταση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε 110 παιδιά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Δημητρούκειο» και στον καταυλισμό Ρομά Σκιάδι.
  • •Η Καρδιολόγος προσέφερε κλινική εξέταση/ακρόαση, μέτρηση πίεσης και καρδιογράφημα σε 68 άτομα.
  • •Η Γυναικολόγος παρείχε σε 39 γυναίκες ψηλάφηση μαστού και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ευχαριστούμε το προσωπικό του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας Μεσολογγίου για την συμπαράστασή τους  στην υλοποίηση της δράσης καθώς και την Πρόεδρο του «Εργαστηρίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», την Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου και τον Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου «Δημητρούκειο».

Η εθελοντική προσφορά και η μέριμνα για όσους έχουν ανάγκη είναι έμπρακτη εκδήλωση του ενδιαφέροντος του ατόμου για την ομάδα, την κοινότητα, για τον άνθρωπο», αρχές και πράξεις αλληλεγγύης που διακατέχουν την Ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» και ολόκληρη την Κοινωνία. Αυτό το ενδιαφέρον έδειξαν και οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας.

 

Διαβάστηκε 432 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.