Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:46 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 11:52

Υπουργείο Παιδείας: Ετοιμάζουν «κουδούνι» στις 9 σε γυμνάσια και λύκεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Τέλος» στο πρωινό ξύπνημα βάζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος μελετά την αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά.

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι «προχωρά η διαδικασία προκειμένου από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 9». Οπως διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, σε δηλώσεις της στο κρατικό κανάλι, η αλλαγή ώρας που συζητείται δεν θα αφορά στα δημοτικά αλλά στα γυμνάσια και λύκεια, ενώ σήμερα αναμένεται και συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητήσουν το θέμα.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι συντάσσεται το σχετικό πόρισμα της επιτροπής που έχει συγκροτήσει, για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου. Σύμφωνα πάντως με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».

Έντονος είναι ο προβληματισμός από γονείς που έχουν δύο παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο, κάτι που σημαίνει οτι θα πρέπει να κινούνται δύο διαφορετικές ώρες.

Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο,

2. Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ,

3. Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας.

pentapostagma.gr

 

Διαβάστηκε 445 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.