Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:00 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 11:39

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για ΑΕΙ και πανελλαδικές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Αντίθετο σε αυτό εμφανίζεται σημαντικό κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και τη Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις συνενώσεις των ΤΕΙ µε πανεπιστήµια και την αλλαγή του συστήµατος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πανεπιστηµιακή κοινότητα και µάλιστα από πολλές κατευθύνσεις. 

Οι πανεπιστηµιακοί υπογραµµίζουν ότι όλα έγιναν πρόχειρα και βιαστικά, γεγονός το οποίο θα λειτουργήσει καταστροφικά για το µέλλον της νέας γενιάς. Επισηµαίνουν ότι η «µέσα σε µια νύχτα» πανεπιστηµιοποίηση των ΤΕΙ είναι τεχνητή, καθώς δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις (υποδοµές, προσωπικό, προγράµµατα σπουδών, προϋπολογισµοί), κάτι που δεν µπορεί να γίνει µέχρι τον Σεπτέµβριο, µε την έναρξη της νέας ακαδηµαϊκής χρονιάς.

Τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των πολυτεχνικών σχολών της χώρας άνοιξαν «πυρ οµαδόν» κατά του υπουργείου Παιδείας, καταγγέλλοντας ότι ξαφνικά αποφασίστηκε η ίδρυση 36 νέων τµηµάτων µηχανικών, σε ένα επάγγελµα, δηλαδή, που υποφέρει από την ανεργία, η οποία έχει φτάσει στο 40%, και του οποίου οι απόφοιτοι µεταναστεύουν προς αναζήτηση εργασίας. Οι εκπρόσωποι των πολυτεχνείων υποστήριξαν ότι το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε µαζική «παραγωγή» πανεπιστηµιακών Τµηµάτων Μηχανικών, οδηγώντας µε βεβαιότητα το σύνολο των αποφοίτων τους σε συνθήκες ακόµα µεγαλύτερης ανεργίας και ετεροαπασχόλησης. Υπογράµµισαν, επίσης, ότι παραβιάζονται βασικές ακαδηµαϊκές αρχές, µε τη συστηµατική οικειοποίηση ονοµασιών σηµερινών πανεπιστηµιακών γνωστικών αντικειµένων, χωρίς τις ανάλογες προϋποθέσεις.

ethnos.gr

 

Διαβάστηκε 507 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.