Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:15 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 00:39

Τι συζητήθηκε για την ψηφιοποίηση των αποφάσεων του Δημ. Συμβουλίου & της ονοματοδοσίας οδών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυο σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την ιστορία αλλά και την λειτουργία της πόλης, μέσα απ την χρήση νέων τεχνολογιών, εισήλθαν εν μέσω προεκλογικής περιόδου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, σε μια συνεδρίαση «ειδικού σκοπού», όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος του σώματος Βασίλης Φωτάκης.

Το timing της πρόκλησης της συζήτησης των συγκεκριμένων θεμάτων δεν πέρασε απαρατήρητο από την αντιπολίτευση, μιας και σημειώθηκε μεταξύ άλλων πως τα θέματα αυτά θα μπορούσαν να συζητηθούν σε παλιότερες συνεδριάσεις, αλλά μάλλον εξυπηρετούσαν συγκεκριμένους σκοπούς.

Το πρώτο από τα δυο θέματα είχε να κάνει με την ψηφιοποίηση όλου του αρχείου των αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου από το 1911 μέχρι το 2010. Πρόκειται για ένα έργο που έφεραν σε πέρας υπάλληλοι υπηρεσιών του δήμου τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις υπηρεσίες Προγραμματισμού, Μηχανογράφησης, αιρετών οργάνων και εργαζομένων σε οκτάμηνα, ενώ τονίστηκε απ’όλες τις πλευρές η προσωπική εργασία του κ. Πάνου Ζωναρά, γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώθηκε με έμφαση η σημασία του έργου για την ιστορική έρευνα, την μελέτη της ιστορίας του δήμου, την ενίσχυση της ταυτότητας της πόλης κλπ.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η όλη εργασία δεν επέφερε κάποια επιβάρυνση για τον δήμο.

Στην ίδια συζήτηση, οι αναφορές του κ. Κορδολαίμη , για το ότι το αρχείο συγκεντρώθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου και του προέδρου Β. Φωτάκη, χωρίς όμως να ανέβουν ιδιαίτερα οι τόνοι.

Προτάθηκε από τον κ. Κορδολαιμη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, η ψηφιοποίηση του αρχείου και άλλων φορέων του δήμου, ενώ ο κ. Μερμίγκης (Ανυπότακτο Αγρίνιο) σημείωσε πως δεν είναι και τόσο τιμητικό, εν έτει 2019 να ψηφιοποιείται το αρχείο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καζαντζής είπε πως η προετοιμασία για το έργο αυτό, ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, ενώ ακολούθησε η αναφορά του κ. Φωτάκη, σχετικά με το έμβλημα του δήμου αλλά και την απόφαση οι τόμοι του αρχείου αυτού (πέραν του ψηφιακού αρχείου) να δερματοδετηθούν.

Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα, όπως και το επόμενο, επίσης ιδιαίτερης σημασίας , για την ψηφιοποίηση των αποφάσεων ονοματοδοσίας, τις διορθώσεις, αντιστοίχιση και επικαιροποίηση όλων των οδών της πόλεως του Αγρινίου, καθώς και η έκδοση σχετικού χάρτη πόλης Αγρινίου και ευρετηρίου.

Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, μιας και μεταξύ άλλων, αποκαλύφθηκαν οι σοβαρές διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν ως προς την οργάνωση της πόλης στον τομέα της σωστής ονοματοδοσίας δρόμων, αρίθμησης, την τήρηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί παλαιότερα κλπ.

Η παρουσίαση του έργου, έγινε από αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο ενημερωμένο αυτός χάρτης, θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του δήμου και θα περιλαμβάνει σύγχρονα εργαλεία αναζήτησης , ο κάθε δρόμος τα παραπέμπει και στην σχετική απόφαση ονοματοθεσίας κλπ.

Αναφέρθηκαν ακόμη και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες ενώ στη διαδικασία των παρεμβάσεων, ο κ. Παπανικολάου ζήτησε σε επόμενη φάση να υπάρχει σχετική μέριμνα και για όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του δήμου. Επίσης ζήτησε η αρμόδια Επιτροπή να ασχοληθεί με το θέμα των πολλών ανωνύμων οδών στο Αγρίνιο.

Οξύς στους χαρακτηρισμούς του ήταν ο κ. Μερμίγκης που χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν αποφάσεις ώστε να δοθεί το όνομα σημαντικών προσωπικοτήτων της πόλης σε δρόμους, αυτές οι αποφάσεις δεν υλοποιήθηκαν τελικά ποτέ…

Η επισήμανση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι είναι πολλές οι ανώνυμες οδοί στην πόλη.

«Τώρα γίνεται ένα ξεκαθάρισμα. Η αρμόδια Επιτροπή πρέπει να τα δει τα θέματα αυτά. Υπάρχουν ίδιοι δρόμοι με διαφορετικά ονόματα, χρειάζεται σαφής ονοματοδοσία και αρίθμηση», σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου.

Ο κ. Καζαντζής επιτέθηκε εκ νέου στη δημοτική αρχή, για την προεκλογική εισαγωγή των θεμάτων αυτών στο Συμβούλιο και παρατήρησε πως ο χάρτης αυτός πρέπει να έχει χρηστική εφαρμογή και κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι «δεν ξέρει την πόλη» και ξεκινά το έργο αυτό ανάποδα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το κ. Φωτάκη, σε επόμενο στάδιο και εφόσον οι σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν επιλυθούν, θα πρέπει να ανατεθεί σε εργολαβία η τοποθέτηση πινακίδων και αριθμών και τα προβλήματα να επιλυθούν οριστικά.

«Η πόλη αποκτά χάρτη και αυτό είναι το σημαντικότερο» τόνισε με το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Φωτάκης.

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 480 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.