Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:58 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 00:02

Ντουάρτε: Η πρώτη μεταγραφή του Παναιτωλικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 20χρονος Φρεντερίκο Ντουάρτε «ανέβηκε» στους «μεγάλους», δείχνει καλά στοιχεία και πλέον λογίζεται ως… νέος παίκτης των «κυανοκίτρινων».

Τον Γενάρη στην πορτογαλική παροικία του Παναιτωλικού εκτός από τους Αμαράλ και Γκούγκα προστέθηκε επίσης ο Φρεντερίκο Ντουάρτε, η άφιξη του οποίου πέρασε στα… ψιλά. Βλέπετε ο μικρός, 19 στα 20, μεσοεπιθετικός προορίζονταν για την Κ20 με σκεπτικό να «ανέβει» στην πρώτη ομάδα του χρόνου και εκεί άρχισε να αγωνίζεται.

Ομως η αποχώρηση του Ουίλιαν Μπαρμπόσα για τη Νότιο Κορέα, σε συνάρτηση και τις καλές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα των υποδομών… επίσπευσαν τις διαδικασίες. Κόντρα στον Ολυμπιακό τον είδαμε να μπαίνει ως αλλαγή, ενώ με τον Απόλλωνα Σμύρνης ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός, αποκομίζοντας έτσι τις πρώτες επαγγελματικές του εμπειρίες. Παράλληλα όμως τα «μηνύματα» από την παρουσία του κρίνονται άκρως ενθαρρυντικά. Στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» τον είδαμε να παίρνει πρωτοβουλίες και ήταν ο δημιουργός της ευκαιρίες που απώλεσε ο Μπαϊροβιτς λίγο πριν το τέλος, ενώ στη Ριζούπολη κέρδισε το πέναλτι από τον Κοντοέ, όταν και τον απέφυγε με ωραία ατομική ενέργεια. Μάλιστα μετά από 119’ παρουσίας στη Super League του έχουν ήδη γίνει 5 φάουλ, δείγμα ότι παίζει στο ένα εναντίον ενός και δύσκολα ανακόπτεται.

Σίγουρα ακόμη θέλει δουλειά, ενώ εκτός από τα εξτρέμ είναι σε θέση να παίξει και τον άξονα. Ομως σταδιακά ο νεαρός μπαίνει στην… εξίσωση των ακραίων της ομάδας και την επόμενη σεζόν αναμένεται να έχει ουσιαστικό ρόλο. Αυτόματα αναγορεύεται ως την πρώτη της μεταγραφή ενόψει του 2019/20.

Σε μία θέση όπου αναμένονται αλλαγές, καθώς τα «κυανοκίτρινα»… φτερά της νέας χρονιάς θα έχουν, κατά πάσα πιθανότητα, νέο λουκ, αφού ο Ντίας είναι «ανοικτό» αν θα συνεχίσει, ενώ ο Μανά δύσκολα θα παραμείνει στο Αγρίνιο.

Γιώργος Ντυμένος

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 668 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.