Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 20:19

Ξεκίνησε την λειτουργία του το Λαογραφικό Μουσείο Ματαράγκας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τo Λαογραφικό Μουσείο Ματαράγκας άνοιξε για το κοινό παρουσιάζοντας πλούσιο υλικό της παράδοσης και της λαογραφίας της περιοχής.

Στο διώροφο κτίριο του Μουσείου εκτίθενται παραδοσιακές στολές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης που προσφέρθηκαν από οικογένειες της Μακρυνείας για τους σκοπούς του Μουσείου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τη λειτουργία το Μουσείου και έδωσε συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους : «Έχουμε χρέος να παραδώσουμε τη ζωντανή ιστορία μας στις νεότερες γενιές, μέσα από αυτό τον λαογραφικό και πολιτιστικό πλούτο. Ο σεβασμός και η αγάπη για την λαογραφική παράδοση του τόπου μας αποτέλεσαν το έναυσμα για την κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλλαν τα μέλη του Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας και ο κ. Ηλίας Κουτσονικόλας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δωρητές του μουσείου, ανεξαρτήτως του μεγέθους της προσφοράς και όλους αυτούς που εργάστηκαν για την προετοιμασία του. Όλα τα  αντικείμενα, που συγκεντρώθηκαν με πολύ αγάπη, κουβαλούν πολύτιμες μνήμες».  

Την περίοδο των Εορτών του Πάσχα το Λαογραφικό Μουσείο Ματαράγκας θα λειτουργεί καθημερινά από 10.00  – 13.00  και 17.00 – 22.00.

 

Διαβάστηκε 574 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.