Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:29 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 10:11

H ιστορία του Αγρινιώτη σεφ Γιάννη Μπαλωμένου που διαπρέπει στο Κονγκό σε τηλεοπτική εκπομπή (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H ιστορία του Αγρινιώτη σεφ Γιάννη Μπαλωμένου που διαπρέπει στο Κονγκό είναι γνωστή καθώς πολλά δημοσιεύματα έχουν αφιερωθεί σε αυτόν.

Ο εκ Σπολάιτας μάγειρας του Ελληνικού Στρατού , Ιωάννης Μπαλωμένος, αρχιλοχίας ε.α. και βραβευμένος στην Ελλάδα, αφού αποστρατεύτηκε κατέληξε στο Κονγκό .

Ανήσυχο μαγειρικό τώρα είναι Σεφ σε ένα από τα μεγαλύτερα εστιατόρια της Αφρικής. Προχθές συνδέθηκε μέσω skype με εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Δείτε το απόσπασμα από το 1:30.00 του βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ:

Από μάγειρας στον Στρατό Ξηράς τώρα… σεφ σε μεγάλο εστιατόριο της Αφρικής

Ένας μάγειρας του Ελληνικού Στρατού ο Ιωάννης Μπαλωμένος αρχιλοχίας ε.α., βραβευμένος στην Ελλάδα, αφού αποστρατεύτηκε κατέληξε στο Κονγκό. Ανήσυχο μαγειρικό πνεύμα ο Γιάννης Μπαλωμένος  τώρα είναι Σεφ σε ένα από τα μεγαλύτερα εστιατόρια της Αφρικής.

«Στην Αφρική όπως σου είπα είμαι στο Κογκό (Υποσαχαρια Αφρική) στο νότιο τμήμα κοντά στα σύνορα με τη χώρα της Ζάμπιας. Η πόλη λέγεται Λουμπουμπασι και είναι η δεύτερη πόλη σε πληθυσμό στο Κογκό περίπου 5.000.000 κατοίκους. Είμαι Σεφ στο εστιατόριο της εδώ Ελληνικής κοινότητας το οποίο διαχειρίζεται η ίδια η Ελληνική κοινότητα. Είναι μέσα στην πεντάδα των καλύτερων εστιατορίων της πόλης. Η κουζίνα του είναι αμιγώς όπως προείπα Ελληνική με τάσεις διεθνής κουζίνας. Η «μπριγκάντα μου» (ομάδα μου στην κουζίνα) αριθμεί τα 17 άτομα. Δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή που ήρθα εδώ για εργασία, στους 4 μήνες ήρθε και η οικογένεια μου και ξεκίνησε να εργάζεται και η σύζυγος μου στον τομέα της δηλαδή αλλαντοποιός.

Η Ελληνική κοινότητα αριθμεί περίπου τα 200 μέλη με το δικό της σχολείο που πίστεψε με δεν υπάρχει τέτοιο σχολείο στην Ελλάδα από άποψη οργανωτικής δομής.
Η κόρη μου πάει στη δεύτερη τάξη του γυμνασίου. Ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Γεώργιος Ψαρομάτης όπως και το Δ.Σ. της κοινότητας είναι πάντα δίπλα μας με αμέριστη συμπαράσταση. Εδώ τηρούνται απόλυτα τα Ελληνικά ήθη και έθιμα, οι εθνικές εορτές με την παρέλαση του σχολείου μας χοροστατούντος πάντα του Μητροπολίτη μας και ότι έχει να κάνει με τα πατροπαράδοτα έθιμα μας. Θέλω να πιστεύω πρώτα ο θεός πως θα μείνω για πολύ καρό ακόμη», λέει ο κ. Μπαλωμένος.

Πηγή: stratiotikathemata.blogspot.gr

Διαβάστηκε 1962 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.