Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:03 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 01:00

Δήμος Θέρμου: 19 υποψήφιοι με την «Αλλαγή πορείας» του Κώστα Κουβαρά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Συνδυασμός «Αλλαγή Πορείας» του Δήμου Θέρμου, με επικεφαλής τον Κώστα Κουβαρά, παρουσιάσε τις θέσεις του για τη στήριξη του πρωτογενή και  δευτερογενή τομέα  και του εναλλακτικού τουρισμούτου καθως και 19 υποψηφίους. Αναλυτικά:

Αλλαγή πορείας σημαίνει στήριξη του πρωτογενή και  δευτερογενή τομέα  και του εναλλακτικού τουρισμού

Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Θέρμου σημαίνει ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα εστιάσει στο μέλλον του Δήμου. Ένα μέλλον που είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης της περιοχής μας με την ορθολογική αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της στη λογική της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορικής διαχείρισης.
Με την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, με βάση τα δεδομένα του Δήμου μας. Στη Γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, την αλιεία.
Με την στήριξη ομάδων παραγωγών, κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και άλλων φορέων , που με σύγχρονες μεθόδους θα παράγει και θα τυποποιεί τα τοπικά προϊόντα, ( γαλακτοκομικά – τυριά, βούτυρο,- λάδι, κρασί, σαγκουίνι Γουρίτσας, λεμόνια Γουρίτσας, αθερίνα Τριχωνίδας, μέλι, αρωματικά φυτά κ,λ ) προσφέροντάς τα στην αγορά με διακριτό και αναγνωρίσιμο όνομα, υψηλή ποιότητα και ικανοποιητική τιμή για τους παραγωγούς.
Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να βοηθήσει αποτελεσματικά σε αυτή την κατεύθυνση. Με ενημέρωση, επιμόρφωση, δημιουργία υποδομών, με την καλλιέργεια μιας ολόκληρης κουλτούρας, με την διάθεση, ανενεργών πόρων σε εκτάσεις, κτίρια, αγροκτήματα, σχολάζουσες γαίες, δασικές εκτάσεις, πάγιο εξοπλισμό.
Δεν διαθέτουμε τις μεγάλες γεωργικές εκτάσεις ή τους απέραντους βοσκότοπους. Η παράλληλη ενασχόληση σε διάφορους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, οι πολυλειτουργικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις, για την περιοχή του Θέρμου είναι δοκιμασμένες από αιώνες και συμβαδίζουν με τις νέες τάσεις.

Ο Δήμος Θέρμου προσφέρεται για τουριστική ανάπτυξη στην κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού με ήπιες παρεμβάσεις στο περιβάλλον. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα βλέπουμε το Θέρμο ως σημείο ολιγόωρης στάθμευσης διερχομένων που θα επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό Χώρο και τον ΠατροΚοσμά, αλλά ως Κέντρο πολυήμερης παραμονής επισκεπτών στους οποίους θα προσφέρεται ένα πλήθος από δραστηριότητες και διαδρομές. Για γνωριμία με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Τη λίμνη Τριχωνίδα, το ποτάμιο σύστημα του Εύηνου με τα γεφύρια, τα φαράγγια, τα μονοπάτια, τον ορεινό όγκο με την προστατευόμενη περιοχή Natura. Να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της περιοχής μας, όπως αυτός διατηρείται για χιλιάδες χρόνια.
Να γνωρίσουν τα θρησκευτικά μας μνημεία, τους ναούς και τα μοναστήρια, τους αρχαιολογικούς μας χώρους, τα ανθρώπινα έργα, τις αναβαθμίδες με τις ξερολιθιές, τα αυλάκια και τους μύλους. Όσον αφορά τους μύλους, ως πρώτο βήμα, θα πρέπει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλία ή να στηρίξει πρωτοβουλίες άλλων φορέων, έτσι ώστε να υποβληθεί φάκελος με στόχο να ενταχθεί η τέχνη της άλεσης στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.
Να κάνουμε γνωστή την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας. Και την προσφορά της στην Πατρίδα και στην ανθρωπότητα. Από την αρχαιότητα με την Αιτωλική Συμπολιτεία ως την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, με το απελευθερωτικό μήνυμα του ΠατροΚοσμά, με την συμβολή του Απόκουρου στον απελευθερωτικό αγώνα του 21, με την πορεία μας ως τα σήμερα.
Να κάνουμε τελικά την μεγάλη έκταση και τα πολλά χωριά, δύναμη για τη συνολική ανάπτυξη, συγκροτώντας μια μεγάλη εικόνα για το Δήμο Θέρμου, που θα περιλαμβάνει το σύνολο των δυνατοτήτων του.

Η τουριστική όμως ανάπτυξη απαιτεί προϋποθέσεις στις οποίες ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα.

Απαιτείται τουριστική προβολή του τόπου μας και ανάδειξή του με όλα τα διαθέσιμα μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά. Να κάνουμε γνωστή την περιοχή του Δήμου Θέρμου στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Και το πιο σημαντικό. Ανάπτυξη χωρίς δρόμους δεν νοείται. Στην κατεύθυνση αυτή καλείται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να κινηθεί σύσσωμο και μεθοδικά προς την Περιφέρεια και την Κεντρική Κυβέρνηση διεκδικώντας το αυτονόητο. Την άρση της οδικής απομόνωσης της περιοχής μας με την σύνδεσή της με τα πλησιέστερα αστικά κέντρα του Αγρινίου, της Ναυπάκτου και την Ιόνια Οδό. Και βέβαια παράλληλα να απαιτήσουμε την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης των εσωτερικών δρόμων για να είναι όλα τα χωριά μας προσβάσιμα.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά αλφαβητική σειρά:

  1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ανδρέα, πολιτικός μηχανικός
  2. ΑΡΤΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου, παντρεμένη με τον Μιχαλόπουλο Γεώργιο πολιτικό μηχανικό μητέρα δύο παιδιών.
  3. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Χρήστου, Διευθύντρια του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής.
  4. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου, επαγγελματίας φωτογράφος παντρεμένος με την Κούτα Κωνσταντίνα πατέρας δυο παιδιών..
  5. ΖΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου και της Φωτεινής Υφαντή. Απόφοιτος Τεχνικής Σχολής Μηχανολόγων. Είναι δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Πατρέων. Ασχολείται με τα κοινά και το συνδικαλιστικό όργανο του φορέα του.
  6. ΖΙΟΒΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Δημητρίου, δασκάλα πρώην υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος , μητέρα τριών παιδιών.

7.ΚΟΥΚΟΥ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου, Σύζυγος Θεοδώρου Κούκου του Σπυρίδωνος Κούκου (ΤΣΕΛΕΠΗ), μητέρα δύο παιδιών ιδιωτικός υπάλληλος. Ο γιος της Σπύρος Κούκος είναι ποδηλάτης και διοργανωτής ποδηλατικών αγώνων. Έχει διοργανώσει ποδηλατικούς αγώνες στο Θέρμο με μεγάλες συμμετοχές.

8.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ τουΧαραλάμπους , Τεχνολόγος Γεωπόνος με ειδίκευση στην μελισσοκομία. Έχει κάνει σπουδές στην Πληροφορική και την  Διοίκηση Επιχειρήσεων.  Για είκοσι  δύο  χρόνια εργάστηκε ως στέλεχος μηχανογράφησης σε μεγάλη εμπορική επιχείρηση στην Αθήνα. Από το 2014 ασχολείται με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.). Πρωτοστάτησε για την δημιουργία της  Κοιν.Σ.Επ.Ορεινή με έδρα το Αργυρό Πηγάδι, μια εκ των πρώτων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην Αιτωλοακαρνανία, που έχει σαν στόχο την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών. Είναι Γεν.Γραμματέας  του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ,  δευτεροβάθμιου φορέα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, στην Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδος. Διατέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Αργυροπηγαδιτών  την περίοδο 2014 -2018. Είναι παντρεμένος με την Φανή Χρονίδου, Χειρουργό Θώρακος – Καρδιοχειρουργό, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και έχει ένα γιο το Στέφανο, φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πάτρας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

  1. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Αθανασίου, κάτοικος Αγ. Σοφίας. Απόφοιτη Νοσηλευτικής καθώς και βοηθός φαρμακοποιών. Εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.
  2. ΛΩΡΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Στυλιανού, απόφοιτος λυκείουΘέρμου, ιδιωτικός υπάλληλος.
  3. ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ του Αποστόλου, επαγγελματίας υδραυλικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος .

12 ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του Νικολάου, πρώην ταχυδρομικός υπάλληλος και πρόεδρος ταχυδρόμων Αθήνας και Ν. Αττικής, εκλεγμένο μέλος της εκτελεστικής ομοσπονδίας. Παντρεμένος με την Σπυριδούλα Πελεκάνου και πατέρας τριών παιδιών.

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Θεοφάνη, ιδιωτικός Υπάλληλος.
  2. ΠΡΙΟΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος Δικηγόρος.
  3. ΣΑΓΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του Αθανασίου , εμπορικός αντιπρόσωπος , τα τελευταία επτά χρόνια διατηρούσε το βιβλιοπωλείο ΄΄Ατραπός΄΄ στο Θέρμο. Παντρεμένος με την Ελένη Αναγνωστοπούλου τελωνειακό, πατέρας δύο παιδιών.
  4. ΣΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του Γεωργίου, τελειόφοιτος οικονομικής σχολής.
  5. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του Γεωργίου, καθηγητής φυσικός.
  6. TOSKA KLAINTI του Ιωάννη , γεννήθηκε το 1994 και είναι απόφοιτος λυκείου Θέρμου, ποδοσφαιριστής. Πέρασε από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού και σήμερα αγωνίζεται στον Τηλυκράτη Λευκάδος.
  7. ΤΣΙΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ευσταθίου, εν ενεργεία αστυνομικός στην Αθήνα,μέλος της ΠΟΑΣΥ, παντρεμένος με την Βαιτσοπούλου Θεοδώρα και πατέρας δύο παιδιών.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1005 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/