Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:00 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 18:48

Πληρωμές την Μεγάλη Εβδομάδα για ΚΕΑ, συντάξεις, επίδομα ενοικίου, παιδιού και προνοιακά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκατομμύρια δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους την επόμενη εβδομάδα

Μπαράζ πληρωμών αναμένεται την Μεγάλη Εβδομάδα για εκατομμύρια δικαιούχους. Οι πληρωμές ξεκινούν από την Παρασκευή 19 Απριλίου με το Δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ και τα επιδόματα του Οργανισμού. Όλες οι υπόλοιπες πληρωμές (επιδομάτων και συντάξεων) θα γίνουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Αναλυτικά οι πληρωμές ανά χρονολογική σειρά:

Δώρο Πάσχα και επιδόματα ανεργίας

Λόγω των εορτών, ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Εκείνη την ημέρα θα καταβληθούν το δώρο του Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας. Επίσης, την ίδια μέρα θα γίνει η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια άνεργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Δώρο Πάσχα θα λάβουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Το Δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, με τον εκάστοτε εργοδότη να μπορεί να το δώσει και νωρίτερα.

Συντάξεις Μαΐου 2019

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου 2019.

Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και πρώην ΟΓΑ. Οι υπόλοιποι συνταξιούχοι (Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ) θα πληρωθούν τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019. Αντίστοιχα, τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, ενώ την ίδια μέρα θα πληρωθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί και η καταβολή των επικουρικών συντάξεων, όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Συγκεκριμένα, οι επικουρικές θα πληρωθούν τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019.

Επίδομα ενοικίου

Αναδρομικά για τρεις μήνες θα εισπράξουν πριν από το Πάσχα 153.657 νοικοκυριά σε σύνολο 187.324 δικαιούχων, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν. Οι υπόλοιποι 15.231 δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά δύο μηνών, δηλαδή για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αναδρομικά από την 1η Μαρτίου θα λάβουν 219 νοικοκυριά που κατοικούν σε εκμισθωμένη κατοικία, ενώ δεν προβλέπονται αναδρομικά ποσά για 17.152 δικαιούχους.

Η πληρωμή αναμένεται να γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου.

Το επίδομα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι λάβουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα εισπράξουν πριν από τις γιορτές του Πάσχα από 210 έως 630 ευρώ.

ΚΕΑ Απριλίου 2019

Δαπάνη ύψους 54.315.532,86 ευρώ εγκρίθηκε σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την χρηματοδότηση του ΟΠΕΚΑ και την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) του Απριλίου.

Η πληρωμή έχει προγραμματιστεί να γίνει πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη, 24-25 Απριλίου.

Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού και προνοιακά επιδόματα

Σε εμβόλιμη πληρωμή πριν το Πάσχα θα προχωρήσει ο ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού 2019, για όσες αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τις 26 Μαρτίου, αλλά δεν πληρώθηκαν την πρώτη δόση. Η πληρωμή αναμένεται να γίνει μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου.

Παράλληλα η επόμενη πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο. Η πληρωμή αναμένεται να γίνει από τον Οργανισμό την Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου.

Τέλος, στις 18 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα στο σύνολο των δικαιούχων. Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όσους υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν τα επιδόματα που δικαιούνται έως και τον Απρίλιο. Η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 721 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.