Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:47 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 18:10

Έδρασε άμεσα η Πυροσβεστική σε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο του Αγρινίου- Το σενάριο της άσκησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ετήσια άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση αστικής πυρκαγιάς διεξάγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου που αποδεικνύει τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας της.
Με την κωδική ονομασία «Ξένιος Δίας ΙΙΙ», σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, η άσκηση είναι σε εξέλιξη-πρωί Δευτέρας 15/4/2019- σε ξενοδοχείο της πόλης (ALEXANDER στην οδό Καλλέργη και Γληνού).

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο απέναντι από την είσοδο του κλιμακοστασίου που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου.

Το κτίριο διαθέτει Μόνιμο Υδροδοτικό Δίκτυο και οι επικίνδυνοι χώροι βρίσκονται στον χώρο του υπογείου.
Από τις πληροφορίες που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπάρχει κίνδυνος επέκτασης αλλά και μετάδοσης της πυρκαγιάς στους υπερκείμενους ορόφους λόγω της γειτνίασης με το κλιμακοστάσιο. Λόγω των πυκνών καπνών που έχουν κατακλύσει τους χώρους του κλιμακοστασίου και έχει επεκταθεί ο καπνός στους διαδρόμους των πάνω ορόφων έχει εγκλωβιστεί ένα άτομο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιό του στον τρίτο όροφο στην Ανατολική πτέρυγα του ξενοδοχείου και απαιτείται η άμεση διάσωσή του καθώς και η διάσωση ενός ατόμου που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο τραυματισμένο.
Επίσης, γίνονται ενέργειες για την απομάκρυνση των πελατών που βρίσκονται στους πάνω ορόφους του κτιρίου, λόγω ύπαρξης περιορισμένης ορατότητας από τον καπνό στο κλιμακοστάσιο καθώς και για την άμεση μεταφορά του διασωθέντος από το υπόγειο του κτιρίου εργαζομένου στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω αναπνευστικών προβλημάτων για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Σκοπός της άσκησης είναι:
– Η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ Αγρινίου αλλά και του προσωπικού του ξενοδοχείου για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός συμβάντος πυρκαγιάς στο χώρο του ξενοδοχείου.
– Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. αλλά και των πυροσβεστικών μέσων του ξενοδοχείου.
– Η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. με το προσωπικό του ξενοδοχείου.
– Η συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε συνθήκες συμβάντος.
– Η εξακρίβωση των ελλείψεων, αδυναμιών, δυσκολιών και δυσλειτουργιών και η αντιμετώπισή τους για την περίπτωση πραγματικού συμβάντος.


agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 676 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.