Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 12:04

Αγρίνιο: Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης «Ω, γλυκύ μου έαρ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί στο πλαίσιο του Τμήματος Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, συνδιοργανώνουν έκθεση με διακοσμητικά μοτίβα Ιερών Επιταφίων, που καλύπτουν μεγάλη χρονική περίοδο και συγκεντρώθηκαν από Ιερούς Ναούς του Δήμου Αγρινίου και ιδιωτικές συλλογές.

Τα διακοσμητικά μοτίβα είναι έργα λαϊκής τέχνης, φτιαγμένα με πολλά διαφορετικά υλικά όπως αποξηραμένα άνθη, χάντρες, ύφασμα, χαρτί και άλλα, με τεχνική σπάνια εμφανιζόμενη στον ελληνικό χώρο.

Η έκθεση με τίτλο «Ω, γλυκύ μου έαρ» που θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου, θα εγκαινιαστεί σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 19.30 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Η παρουσίαση των έργων θα γίνει με ομιλίες του αιδεσιμολογιότατου πατρός Αλέξανδρου Καριώτογλου και της Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη τ. Διευθύντριας Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Διαβάστηκε 620 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.