Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:43 μμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 22:13

Έγινε η συνάντηση πολιτών για για κοινή κάθοδο στις εκλογές για το Κοινοτικό Συμβούλιο Καινούργιου-Νέα Συνάντηση την Κυριακή 21-4-2019 και ώρα 11 πμ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συγκέντρωση δημοτών πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 13 Απρίλη 2019 στις 7 μ.μ. στο μαγαζί του Ντόκα στο Καινούργιο Αγρινίου, ύστερα από πρωτοβουλία και  ανοιχτή πρόσκληση του Κώστα Διον. Κορδάτου. Η Συνάντηση αυτή σκοπό είχε τη «συζήτηση-απόφασης κοινής καθόδου στις εκλογές για την κοινότητα Καινούργιου των δημοκρατικών δυνάμεων του χωριού μας…»

Παραβρέθηκαν αρκετοί χωριανοί και μάλιστα προσκείμενοι σε διαφορετικά δημοτικά σχήματα που κατέρχονται στο Δήμο Αγρινίου καθώς και διαφορετικών πολιτικών χώρων.

Έγινε εισήγηση του θέματος από τον Κώστα Κορδάτο που έχει την πρωτοβουλία της κοινής καθόδου συνδημοτών με βάση τα συμφέροντα της παραμελημένης Κοινότητάς μας.

Συμφωνήθηκε ότι η κοινή βάση που θα μας συνδέσει σε αυτό το νέο αφήγημα που μας οδηγεί σε κοινή κάθοδο στις εκλογές για το Συμβούλιο κοινότητας στις 26-5-2019, είναι:

1) Η αρνητική κατάσταση που υπάρχει εδώ και κάμποσα χρόνια στην Κοινότητα, καθώς διαπιστώνονται ακόμα και εκφυλιστικά φαινόμενα με τον πολυκερματισμό και την αδυναμία ύπαρξης μέχρι σήμερα ενός ισχυρού πόλου, που να ξεπερνάει όλα αυτά καθώς και τις δυσκολίες των πρόσφατων τροπολογιών του νόμου "Κλεισθένη 1".

2) Το έλλειμμα αναπτυξιακού σχεδιασμού και προοπτικής για τους κατοίκους και κυρίως για τους νέους της Κωμόπολης του Καινούργιου.

3) Η αδυναμία αγροτικής παραγωγής στη περιοχή λόγω της εγκατάλειψης των υποδομών στην άρδευση και την αδιαφορία διεκδίκησης νέου σύγχρονου αρδευτικού δικτύου που να καλύπτει όλη την περιοχή μας.

4) Η παντελή απουσία - υποβάθμιση - της Κοινότητας σε επίπεδο παροχής έστω και των στοιχειωδών διοικητικών κ.λ.π. υπηρεσιών προς τους πολίτες.

5) Απαξίωση των δημοτών και των Συλλογικών φορέων από τις αποφάσεις και την μη ύπαρξη Συλλογικών διαδικασιών.

6) Αρνούμαστε τον απολογητικό κομματικό εναγκαλισμό ως κοινότητα.

7) Συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια με την προϋπόθεση ότι δεν θα είμαστε δεδομένοι και θα διεκδικούμε αγωνιστικά και από την κεντρική εξουσία όλα αυτά που μας ανήκουν ως Καινούργιο.

8) Συνεργασία με της Κοινότητες της ΒΑ Τριχωνίδας (Παναιτώλιο-Καινούργιο-Παραβόλα-Θέρμο και ορεινού όγκου) με την δημιουργία ενός μόνιμου συνδέσμου για την από κοινού διεκδίκηση για ήπια ανάπτυξη της περιοχής και κυρίως της προστασίας της Λίμνης Τριχωνίδας και της βιώσιμης διαχείριση του τοπίου προς όφελος του Περιβάλλοντος και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, που πρέπει να αναπτυχθούν για την ύπαρξη μια νέας Πόλης με μια Οικότροπη σχέση του περιβάλλοντος και του δομημένου τοπίου.

Δηλαδή κατέληξε ο εισηγητής το τρίπτυχο της επιδιωκόμενης Συνεργασίας πρέπει να είναι: α) Κοινότητα για όλους β) Νέα αγροτική παραγωγική οικονομία, γ) Καινοτόμες δράσεις με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ύπαρξή μιας ανθρώπινης Κωμόπολης.

Επιτέλους μπορούμε να κάνουμε το Καινούργιο "καινούργιο" κατέληξε ο Κ. Κορδάτος.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν αρκετοί πολίτες, όπως ο π. Αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου Θ. Ράπτης που τόνισε την αναγκαιότητα νέου αρδευτικού έργου στην περιοχή διότι όπως είπε ότι; "χωρίς αρδεύσιμο νερό δεν υπάρχει πλέον ζωή στο χωριό μας, καμία αγροτική δραστηριότητα δεν θα υπάρξει". Τοποθετήθηκε στο σύνολο της εισήγησης και συμφώνησε με την κάθοδο από κοινού των περισσοτέρων συγχωριανών που θέλουν και μπορούν να ξεφύγουν από κομματικά στενές υποψηφιότητες.

Το λόγο πήρε επίσης και ο νυν Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Π. Κουμποτός και ανέφερα πλείστα δυσλειτουργικά προβλήματα που "πνίγουν" την κοινότητα  και την καθημερινότητα και αυτός από τη μεριά του είναι σύμφωνος για κοινή κάθοδο αντιλαμβανόμενους, όπως είπε το μεγάλο βάρος αυτής της κίνησης.

Μετά τις ομιλίες σχεδόν όλων των παρευρισκομένων συμφωνήθηκα ομόφωνα τα εξής:

1) Κρίνεται αναγκαία η κοινή κάθοδο χωρίς αποκλεισμούς αλλά με βασικές αρχές, που δεσμεύουν όλους τους συμμετέχοντες, όπως αυτών των δημοκρατικών διαδικασιών, της διαφάνειας, του σεβασμού όλων των δημοτών και με σύνθεση των απόψεων και όταν θα χρειαστεί την αγωνιστική διεκδίκησης για όσα θα αποφασίζονται Συλλογικά από την τοπική κοινωνία με πρωτοπόρα την Κοινότητα καινούργιου.

2) Ορίστηκε Νέα Συνάντηση την Κυριακή 21-4-2019 και ώρα 11 πμ στον ίδιο χώρο - στο μαγαζί του Ντόκα στο Καινούργιο για οριστικές αποφάσεις και συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Για το λόγο αυτό η οργανωτική επιτροπή καλεί τις Καινουργιώτισσες και Καινουργιώτες να δώσουν το παρόν στην νέα συνάντηση, ίσως στην κρισιμότερη απόφαση, για το μέλλον της Κοινότητας και των κατοίκων της.

Καινούργιο 13-4-2019

Η Οργανωτική Επιτροπή

Διαβάστηκε 702 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 09:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/