Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:00 πμ
 
wm small
Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 18:16

«Συμμαχία για το μέλλον» η παράταξη Σκαρμούτσου στον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Παντελής Σκαρμούτσος και παρόλο που ο χρόνος είναι πιεστικός μέχρι την ημέρα της μεγάλης αναμέτρησης, η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή.

Την περασμένη Κυριακή, έκανε την πρώτη του συγκέντρωση έχοντας στο πλευρό του τους Π. Παπαδόπουλο, Π. Κατσούλη και Β. Μπρούμα.

Η αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου του Μεσολογγίου γέμισε. Εκτός από τα οργανωτικά θέματα που συζητήθηκαν ο κ. Σκαρμούτσος, παρουσίασε και το πλαίσιο του σχεδιασμού του, ενώ αποφασίστηκε και το όνομα του συνδυασμού που θα είναι: «Συμμαχία για το μέλλον», που σηματοδοτεί την ενότητα των δυνάμεων, για ένα καλύτερο αύριο.

Επιπλέον τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας αυτής της παράταξης που, ουσιαστικά προέρχεται από την κεντροαριστερά και την οποία επέβαλλε η κοινωνία. «Δεν ήταν δυνατόν οι δύο συντηρητικοί υποψήφιοι να διαγκωνίζονται για την εξουσία και εμείς να απουσιάζουμε. Είμαστε εδώ, παρόντες και αλλάζουμε το δημοτικό σκηνικό.

Οι αντιδράσεις τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των αντιπάλων μας, δείχνουν ότι πράξαμε το σωστό. Αν δεν το είχαμε κάνει, θα έπρεπε να λογοδοτήσουμε στην κοινωνία και η απουσία μας, θα ήταν ένα μελανό σημείο στην ιστορία του τόπου μας». Η νέα παράταξη, κατά τον υποψήφιο δήμαρχο, πρέπει:

Να είναι ανεξάρτητη, χωρίς ομφάλιους λώρους με πολιτικά κόμματα και κατεστημένα συμφέροντα. Όλοι μας στηρίζουμε κάποιο πολιτικό χώρο στις Εθνικές εκλογές. Στις δημοτικές όμως, οι κομματικές ταυτότητες οφείλουν να μένουν στην άκρη και ενωμένοι να αγωνιζόμαστε προς όφελος του τόπου μας. Δεν θέλουμε ούτε χρίσματα, ούτε εξαρτήσεις από κανένα.

Οι μεγάλες μάχες δίνονται με ψυχή, με όραμα, με σθένος και σημαία τις ιδέες μας και τα ιδανικά μας για ένα καλύτερο κόσμο.

Το 2014 ο χώρος της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης παρουσιάστηκε διασπασμένος με 4 ψηφοδέλτια και παρά το ότι το συνολικό της ποσοστό υπερέβαινε το 42%, εκλέχθηκε δήμαρχος με ποσοστό 24%, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, που τα πλήρωσε το Μεσολόγγι και οι κοινότητες του δήμου. Αυτές οι τακτικές είναι αυτοκαταστροφικές και δεν πρέπει να επαναληφθούν. Με χαρά διαπιστώνω ότι όλοι έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας. Είμαστε όλοι εδώ, κάτω από ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο και δίνουμε τη μεγάλη μάχη για να μπούμε στο δεύτερο γύρο.

«Η θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής, ένα αίτημα δεκαετιών για τον προοδευτικό χώρο, μας υποχρεώνει όλους σε συνεργασίες.

Οι μετεκλογικές όμως συνεργασίες, θα πρέπει να στηρίζονται, σε συμφωνίες με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, που σκοπό θα έχει να βγάλει το δήμο από την μιζέρια, την απαξίωση και την υπανάπτυξη, που δεν θα βλέπει μονίμως στο παρελθόν αλλά θα ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και οι όποιες συμφωνίες γίνουν, θα πρέπει να βασίζονται σε αρχές.

Στο ήθος, στην αλήθεια, στην τιμιότητα, στην διαφάνεια, στην αξιοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτές είναι οι διαχρονικές αξίες του προοδευτικού, δημοκρατικού κόσμου και θα τις τηρήσουμε απαρέγκλιτα και έναντι παντός τιμήματος», τόνισε ο κ. Σκαρμούτσος.

Ως προτεραιότητες βάζει την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος από κάθε προσπάθεια αλλοίωσής του, για να εξυπηρετηθούν κερδοσκοπικά συμφέροντα, την παραγωγική ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής, που αφορά, την αλιεία, την γεωργία και την κτηνοτροφία, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με βάση τον περιβαλλοντικό, ιστορικό, θρησκευτικό και ιαματικό τουρισμό, την συνέχιση των έργων που καρκινοβατούν επί χρόνια όπως η Μαρίνα Μεσολογγίου, ο δρόμος της Τουρλίδας, η ύδρευση και ο ευτροφισμός της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού, την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, την επιτυχή ολοκλήρωση της ίδρυσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με την έδρα της Κοσμητείας στο Μεσολόγγι, την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ υπόσχεται λύση στα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των ιχθυοτροφείων, στο καθεστώς των πελάδων, με τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την επέκταση του σχεδίου πόλης, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, από κοινού, με τους αρμόδιους φορείς, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους,.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης σε όλους, ώστε το μειονέκτημα της αργοπορημένης καθόδου στον εκλογικό στίβο να μετατραπεί σε πλεονέκτημα. Όπως και να ‘χει πάντως, το ψηφοδέλτιο που θα δημιουργηθεί και η ενότητα του κεντροαριστερού χώρου που παρατηρείται, αλλάζουν εντελώς το εκλογικό σκηνικό και τα πράγματα δυσκολεύουν για τους δυο υποψηφίους του κεντροδεξιού χώρου.

Δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι στην μάχη ρίχνεται και η «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς και το «Forum Ενεργών Πολιτών», που δεν μπορούν να θεωρηθούν αμελητέα ποσότητα, δεδομένου ότι αποτελούν μια άλλη πρόταση για τα προβλήματα του δήμου που στηρίζεται από μερίδα δημοτών.

http://www.aixmi-news.gr

 

Διαβάστηκε 920 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/

Τελευταία άρθρα