Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 19:37

Μεγάλη προσέλευση στις δυο εκδηλώσεις σήμερα 12/4 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δύο εκδηλώσεις έλαβαν μέρος σήμερα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Εθελοντική Αιμοδοσία από τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και Μπαζάρ με Πασχαλινά είδη από τον σύλλογο ΦΛΟΓΑ. Το AgrinioBestOf.gr βρέθηκε εκεί. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με τις υπεύθυνες κυρίες από τους δυο συλλόγους.

images 15

Η κα Δήμητρα Αβράμπου υπεύθυνη της ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου μας δήλωσε: « Η εθελοντική αιμοδοσία σήμερα είναι μια συνδιοργάνωση από τον συλλογό μας, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, τον σύλλογο Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων και τον σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Τοπικό Τμήμα Αγρινίου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σήμερα από την προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία γιατί βλέπουμε πως οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται στην πρόσκληση αυτή και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Όπως γνωρίζουμε όλοι η αιμοδοσία είναι πολιτισμός. Είναι η μεγαλύτερη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης και πρέπει να την στηρίζουμε όλοι μαζί γιατί όλοι μαζί θα έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα. Η αιμοδοσία μας είναι αφιερωμένη στα παιδιά με την νεοπλασματική ασθένεια που δίνουν την δική τους μάχη στον σύλλογο ΦΛΟΓΑ, όπου έχουμε σήμερα και το μπαζάρ του συλλόγου για την στήριξη των παιδιών και οικονομικά. Ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και πάντα με διάθεση να προσφέρουν για τον συνάνθρωπο το αίμα τους που είναι δώρο ζωής και η μεγαλύτερη προσφορά. Αν θέλει κάποιος να γίνει εθελοντής μπορούμε να τον ενημερώσουμε στην έδρα του συλλόγου μας στο παλαιό κτίριο του σταθμού τραίνων. Βασικά πρέπει να είναι από 17 ετών και πάνω μέχρι τα 64. Να είναι υγιής και να αφιερώσει 10 λεπτά από τον χρόνο του. Όταν κάποιος δίνει αίμα υπάρχει γιατρός από το νοσοκομείο και εξιδεικευμένο προσωπικό όπου εξετάζει το ιστορικό του αιμοδότη και σε περίπτωση που δεν υπάρχει προβλημα δίνει αίμα κανονικά. Οι ανάγκες από την εθελοντική αιμοδοσία καλύπτουν το 40% των αναγκών. Για αυτό κάνουμε υπερπροσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν πειρσσότερους αιμοδότες.»

images 06

images 08

images 10

Η κα Ειρήνη Κωστοπούλου είναι υπεύθυνη Αγρινίου για τον σύλλογο ΦΛΟΓΑ και μας δήλωσε: «Ο σύλλογος ΦΛΟΓΑ αποτελείται από γονείς παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, στέκεται δίπλα στις οικογένειες που έχουν το πρόβλημα, όχι μόνο σε ψυχολογική υποστήριξη αλλά και σε έμπρακτη υποστήριξη. Πληρώνουν νοσηλευτικό προσωπικό, γιατρούς στο ογκολογικό τμήμα, εξειδικευμένες εξετάσεις, κάνουν δωρεά μηχανήματα στην δημόσια υγεία, έχει ξενώνες που φιλοξενεί οικογένειες που πρέπει να νοσηλεύονται τα παιδιά τους στο ογκολογικό νοσοκομείο και υπάρχουν ξενώνες για τους εφήβους. Το έργο της ΦΛΟΓΑΣ γίνεται έργο γιατί υπάρχει ανθρώπινη υποστήριξη και δωρεά χρημάτων με σεβασμό και με πλήρη διαφάνεια. Καλώ όλους τους συντοπίτες μας να γνωρίσουν το έργο της ΦΛΟΓΑΣ από κοντά πηγαίνοντας στην Αθήνα, γνωρίζοντας την πρόεδρο και γενικότερα το έργο τους, γιατί καλύπτει βασικές και ουσιαστικές ανάγκες της υγείας. Ευχόμαστε καλή ανάσταση και υπάρχει ανάσταση στις ψυχές των ανθρώπων αρκεί εμείς να βρούμε μέσα μας την ανάσταση του κυρίου.»

images 03

images 05

images 09

images 07


Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Διαβάστηκε 4752 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033