Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:28 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 15:39

Κύριλλος Διαμαντίδης | Νέο Digital Single "The Face of the Dawn"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κύριλλος Διαμαντίδης | Νέο Digital Single "The Face of the Dawn"

Η InSideOut Music Web Promotion παρουσιάζει τον Κύριλλο Διαμαντίδη, έναν δυναμικά ανερχόμενο στιχουργό - τραγουδιστή, όπου μέσα σε δύσκολες εποχές για την δισκογραφία και τους νέους καλλιτέχνες, βρίσκει το ύφος και τον τρόπο να εκφραστεί και να καταθέσει τη δική του μουσική πρόταση. Έχοντας ήδη αρκετές συνεργασίες με πετυχημένες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, έρχεται σήμερα και μας συστήνεται μέσα από το 1ο του Digital Single με τίτλο «The Face of the Dawn», στο όποιο υπογράφει τους στίχους και σε μουσική – ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Καρύδα, ξαφνιάζοντάς μας ευχάριστα με το τελικό αποτέλεσμα, ξεκινώντας και επίσημα πλέον την δισκογραφική του πορεία.

Ακούστε και δείτε το εδώ:

Λίγα λόγια για τον Κύριλλο Διαμαντίδη

Ο Κύριλλος Διαμαντίδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου στις 6 Μαΐου 1982. Από πολύ μικρός ένιωσε μια ιδιαίτερη σύνδεση με τη μουσική λόγω του πατέρα του που έπαιζε κιθάρα, μπουζούκι και τραγουδούσε. Η πρώτη στιγμή που θυμάται να μαγεύτηκε από τον ήχο της μουσικής ήταν σε ηλικία 6 ετών, όταν άκουσε τον πατέρα του να τραγουδάει στη μητέρα του το ‘Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο’. Το ξεκίνημά του στο τραγούδι ήταν, όπως ο ίδιος λέει, δειλό, και ο λόγος ήταν η κώφωση που είχε στο δεξί του αυτί από τη μέρα που γεννήθηκε. Ξεκίνησε να σιγοτραγουδά με φίλους σε παρέες και σιγά σιγά άρχισε να νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Λόγω του διαζυγίου των γονιών του στα 11 του, βρήκε καταφύγιο στα ακούσματα της έντεχνης και ροκ μουσικής.

Το 2002, σε ηλικία 20 ετών, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Λέσβο μαζί με τον Χρήστο Τσιλόπουλο, τραγουδώντας διασκευές σε τοπικές μουσικές σκηνές. Στα 24 του ενσωματώθηκε στο τοπικό συγκρότημα των Nemesis, ως τραγουδιστής. Με τους Nemesis έμεινε για 5 χρόνια, μέχρι το 2011. Το αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας ήταν το άνοιγμα της συναυλίας των Scorpions στο Κάστρο της Μυτιλήνης το καλοκαίρι του 2009, όταν το θρυλικό συγκρότημα επισκέφτηκε το νησί της Λέσβου. Το 2010, οι Nemesis μελοποίησαν στίχους του Αντώνη Πρωτοπάτση, πρωτεργάτη της Λεσβιακής Άνοιξης, και ο Κύριλλος τραγούδησε τα 8 από τα 10 τραγούδια αυτής της δουλειάς.

Από το 2011 μέχρι το 2017, η μουσική πορεία του Κύριλλου έκανε μια παύση με ελάχιστες εμφανίσεις στο πλευρό του μουσικού Μιχάλη Δεμερτζή, λόγω της απόφασής του να κυνηγήσει μια καριέρα πάνω στις επιχειρήσεις, τη διερμηνεία και το μάρκετινγκ στην Αθήνα.

Όμως η αγάπη του για το τραγούδι δεν είχε σβήσει κι έτσι, το Νοέμβριο του 2017 αποφάσισε να ξαναμπεί στη δράση για να κυνηγήσει το όνειρό του. Με εμφανίσεις του σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας, όπως η Αρχιτεκτονική, το Holywood Stage και άλλες, ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην πρωτεύουσα.

Το 2018 γνώρισε τον μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Καρύδα όπου μαζί του έκανε το πρώτο βήμα στη δισκογραφία μέσα από την συνεργασία του με την InSideOut Music Web Promotion, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του 1ου του Digital Single «The Face of the Dawn» σε μουσική του Αλέξανδρου Καρύδα και στίχους του ιδίου.

 

Διαβάστηκε 2133 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.