Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:03 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 15:26

Παραγωγοί φρέσκων φρούτων και λαχανικών της Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση FRESKON στη Θεσσαλονίκη – Παρούσα με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ συμμετέχουν από κοινού στην 5η Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, FRESKON, με δικό τους περίπτερο.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης που ξεκινά σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 και θα ολοκληρωθεί στις 13 Απριλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες παραγωγοί φρέσκων φρούτων και λαχανικών από τις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ξένων αλυσίδων σούπερ -μάρκετ, εμπορικών επιχειρήσεων και εταιρειών - δικτύων διανομής και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Freskon θα πραγματοποιηθούν περί τα 2.500 επιχειρηματικά «ραντεβού» μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών. Οι εκθέτες προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Αργεντινή, Βουλγαρία, Ιταλία, Ινδία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Συρία, Ισπανία, Δανία και Γερμανία.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τόνισε για τη διοργάνωση: «Τα εκλεκτής ποιότητας προϊόντα της Περιφέρειάς μας, αξίζει να βρίσκονται στις λαχαναγορές όλου του κόσμου. Και μέσω της FRESKON δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς μας να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες και να βάλουν τα φρούτα και τα λαχανικά που παράγονται στη γη μας, στα ράφια καταστημάτων του εξωτερικού».

Στο πλαίσιο της Freskon, διοργανώνεται και το FreshCon Market, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η σύνδεση της παραγωγής με το λιανεμπόριο. Το FreshCon Market έχει ως βασικό στόχο να φέρει σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις άμεσων συμφωνιών. Μάλιστα, ορισμένες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της Ευρώπης θα εκπροσωπηθούν στην έκθεση.

Η φετινή διοργάνωση ενσωματώνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, στις οποίες παρουσιάζονται και αναλύονται εξειδικευμένα θέματα του πρωτογενούς τομέα, της σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με την εμπορία, της τυποποίησης – συσκευασίας και της εξωστρέφειας. Επίσης θα φιλοξενήσει φέτος για πρώτη φορά το Digital Greece Freskon Edition ένα θεματικό πάρκο στο οποίο μετέχουν 13 νεοφυείς επιχειρήσεις, που προβάλουν καινοτόμα συστήματα για την ανάπτυξη της γεωργίας ακριβείας στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα κηπευτικά.

 

Διαβάστηκε 458 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.