Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 20:37

Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στην κοιλάδα του Αχελώου (21-23/6/2019)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Η 21η Ιουνίου γίνεται η μελωδικότερη μέρα του χρόνου για το βόρειο ημισφαίριο της γης (θερινό ηλιοστάσιο) και γίνεται αφορμή εδώ και 20 χρόνια, χιλιάδες ερασιτέχνες, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες να παρουσιάζουν ζωντανά τη μουσική τους, σε χιλιάδες πολίτες.

Πέρυσι η Κοιλάδα του Αχελώου γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στις 24 Ιουνίου, με εκδηλώσεις στα γεφύρια του Αχελώου και στο μοναστήρι της Μεγαλόχαρης.

Φέτος, η Ομάδα της «European Music Day Acheloos Valley» οργανώνει φεστιβάλ μουσικής κατά μήκος του Αχελώου. Δήμος Αργιθέας (Δ. Ε. Δυτικής Αργιθέας και Αχελώου), Γ. Καραϊσκάκη (Δ. Ε. Τετραφυλλίας), Αγράφων (Δ. Ε. Ασπροποτάμου) και Αμφιλοχίας (Δ. Ε. Ινάχου).

Τα πρώτα σημεία που προγραμματίζονται εκδηλώσεις για φέτος (2019) είναι:

- Γέφυρα Πετρωτού
- Επισκοπή Βραγκιανών
- Γέφυρα Μεγαλόχαρης
- Παναγιά Μεσόπυργου
- Γέφυρα Τέμπλας/Παλιογέφυρο
- Κάστρο Περδικακίου/Καλάνα
- Παλαιός οικισμός - Εμπεσός

Η εθελοντική οργανωτική επιτροπή καλεί μουσικούς κάθε είδους (της κλασσικής, της Rock, της λαϊκής, της παραδοσιακής ή της Hip-Hop Σκηνής κ.λπ.), επαγγελματίες, ερασιτέχνες, ανερχόμενους και καταξιωμένους να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις στην Κοιλάδα του Αχελώου αυτής τη μεγάλης ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής. Επίσης φέτος μπορούν να συμμετέχουν και δημιουργοί/ποιητές για την απαγγελία ποιημάτων τους με τη συνοδεία ανάλογου μουσικού οργάνου.

Σημαντική όμως είναι η συμμετοχή εθελοντών, υποστηρικτών, ατόμων και συλλόγων, ώστε με τη βοήθεια όλων να πλημμυρίσει η Κοιλάδα του Αχελώου με μουσικές νότες και μελωδίες.

Οι εθελοντές απ' όλες τις Δημοτικές ενότητες της Κοιλάδας του Αχελώου, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, για τον καλύτερο συντονισμό & οργάνωση.

Όλοι μαζί (τραγουδοποιοί, μουσικοί, φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, καλλιτέχνες κι απλοί πολίτες γινόμαστε εθελοντές σε μια μεγάλη ομάδα) για να δώσουμε «ζωντάνια» και αίγλη στα τόσο σημαντικά μνημεία του τόπου μας!.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε με μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

Διαβάστηκε 742 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.