Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:10 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 10:51

Απολογισμός δράσεων του 2ου Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας που έγινε στο Αγρίνιο (5-7/4/2019)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έπεσε η αυλαία του 2ου Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου με την Α/θμια,τη Β/θμια Εκπαίδευση Αιτ/νίας και Αγρινιώτες Βιβλιοπώλες .

Το Φεστιβάλ έλαβε χώρα από την Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019 .

Την Παρασκευή  5  Απριλίου 2019 Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με  μαθητές και μαθήτριες σχολείων Α/θμιας και  Β/θμιας  Εκπαίδευσης .

Το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου από Βιβλιοπώλες του Αγρινίου.

Παράλληλα οι δασκάλες του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου Μαρία Μαχαλιώτη και Βίκυ Μίχου "Ζωντάνεψαν το παραμύθι!" ζωγραφίζοντας, ενώ οι υπεύθυνες του Κ.Δ.Α.Π. " Φαντασία " της ΚΟΙ.Π.Α του Δήμου Αγρινίου , Μαριλέννα Στρουγγάρη και Γεωργία Νικολάου πραγματοποίησαν ανταλλαγές βιβλίων και κατασκεύασαν πρωτότυπους σελιδοδείκτες για τα αγαπημένα τους βιβλία .

Εκεί ήταν η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου η οποία συζήτησε με τα παιδιά για το πώς δημιουργείται ένα βιβλίο από την ιδέα του ώσπου να φτάσει στα χέρια τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου

Αιτωλοακαρνάνες Συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας

της Μεταξούλας Μανικάρου, ΕΔΙΠ Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ομιλητή των

Κώστας Δ. Κονταξής, Επίκουρο Καθηγητή Λαογραφίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συντονιστή τον  Θεόδωρο Τσιλίκα, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Η βραδιά έκλεισε με Βραβεύσεις μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό παραμυθιού.

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 ο Γιάννης Σταμπέλος και ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος αφηγήθηκαν παραμύθια του Αγρινιώτη συγγραφέα Παντελή Φλωρόπουλου και στη συνέχεια η Παιδική Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου με υπεύθυνη την Βιβή Κανιούρη γέμισαν με παιδικές φωνές το κτίριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη μας ταξίδεψε στις ιστορίες και την συντρόφευσε ο Γιάννης Ψειμάδας με μουσική, ηχητικά τοπία και τραγούδια με κρουστά, πνευστά κι έγχορδα μουσικά όργανα. Ήταν πραγματικά μια αφηγηματική μουσική παράσταση για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων στην Παλαιά Δημοτική Αγορά πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστηκε 519 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.