Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:17 πμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 01:29

Η ημέρα του «Let’s do it Greece 2019» αξιοποιήθηκε με πολλές δράσεις στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με πρωτεργάτη την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στα πλαίσια της ημέρας του “Lets do it” πολλές δράσεις καθαρισμού, δενδροφύτευσης  και καλλωπισμού σε διάφορες περιοχές του Αγρινίου. Το AgrinioBestOf.gr βρέθηκε σε κάποιες από αυτές και μίλησε με τους συμμετέχοντες στις δράσεις για το νόημα της ημέρας.

images 17

images 02 

Η Χρύσα Σπαή μίλησε με την υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κα Ανθούλα Μακρή η οποία μας δήλωσε: «Σήμερα 7 Απριλίου 2019 είναι η Πανελλήνια ημέρα του «Let’s do it». Ημέρα που όλοι οι εθελοντές που αγαπάνε το περιβάλλον, που αγαπάνε τον τόπο τους, βγαίνουν έξω με την οικογενειά τους ή όποιον θεωρούν οικογενειά τους. καλλωπίζουν, καθαρίζουν, χαίρονται, γιατί ο εθελοντισμός είναι και πολιτισμός και χαρά. Αυτό κάνουμε και εμείς σήμερα εδώ στο Αγρίνιο. Εδώ που είμαστε τώρα στην πλατεία Ομονοίας φυτέψαμε λουλούδια και βάφουμε μαζί με άτομα από το «Χαμόγελο του παιδιού» από την «Ηλιαχτίδα» απο την «Παναγία Ελεούσα» με εθελοντές και με την Δημοτική Αστυνομία. Υπάρχει ένα ακόμη σημείο στον Αϊ Γιάννη τον Ρηγανά που είναι οι πρόσκοποι με εθελοντές. Στα Αϊ Βασιλιώτικα είναι η ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών του Πανεπιστημίου Αγρινίου μαζί με εθελοντές από την Ακτίνα Εθελοντισμού Ρομά οι οποίοι καθαρίζουν και δεντροφυτεύουν. Εχουμε επίσης στο δασύλλιο Εθελοντές απο τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό και άλλες ομάδες. Η πυροσβεστική είναι πάντα δίπλα μας. Επίσης μαζί μας είναι και η περιβαλλοντολογική ομάδα του Πανεπιστημίου Αγρινίου η οποία καθαρίζει από το Πανεπιστήμιο μέχρι την Κεντρική Πλατεία. Θυμίζουμε ότι η Ακτίνα Εθελοντισμού στεγάζεται στο παλαιό κτίριο του σταθμού  τραίνων, Λορέντζου Μαβίλη 1. Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει εκεί να κάνει μια αίτηση και να συμπεριληφθεί στην ομάδα.»

images 03

Ο κος Γιώργος Παπούλιας  συμμετέχει κάθε χρόνο στις δράσεις του Lets do it και δηλώνει οτι αυτό είναι κάτι που τον ευχαριστεί πολύ.

Η κα Κουβαρά θεοδωρα η οποία είναι Ειδική Παιδαγωγός και συνεργάζεται με την Ηλιαχτίδα μας δήλωσε: «Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ συμμετέχοντας στην δράση του «Let’s do it». Το μήνυμα μας είναι να φροντίζουμε τον χώρο μας και το περιβάλλον, θέλουμε μια πόλη περισσότερο καθαρή.»

Η κα Στυλιαρά Αφροδίτη είναι Ψυχολόγος στην «Ηλιαχτίδα» το τελευταίο διάστημα και συμμετέχει στην δράση Lets do it. Η ίδια δηλώνει ότι πρέπει  να φροντίζουμε το περιβάλλον και να το σεβόμαστε πάνω από όλα και μέσα από αυτή την διαδικασία να βλέπουμε το αποτέλεσμα και το πώς θα θελαμε είναι πάντα ο χώρος γύρω μας.

images 08

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γιώργος Παπαναστασίου μας δήλωσε: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή ενεργοποιήσαμε τον εθελοντισμό δημιουργώντας στην πόλη μας την Ακτίνα Εθελοντισμού που έχει πολλαπλές δράσεις. Στον πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στις Κοινωνικές Δομές, Παντού. Είναι εξαιρετικό γεγονός ότι οι συνδημότες μας πλαισίωσαν την Ακτίνα Εθελοντισμού και  αυτό είναι πραγματικά  δείγμα πολιτισμού για μια κοινωνία. Μόνο περηφάνια μπορεί να αισθάνεται ενας Δήμαρχος για αυτές τις δράσεις.»

images 11

Από το Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα μας μίλησαν επίσης η κα Χριστίνα-Μαρία Καράμπελα, Γραμματέας και κα Αναστασία Πέγιου, Κοινωνική λειτουργός. Μας δήλωσαν ότι: «Η περιβαλλοντολογική ομάδα νέων από το εργαστήρι που που είναι ευαισθητοποιημένη με το περιβάλλον εδώ και πολύ καιρό συμμετέχει στις δράσεις γενικά της πόλης. Φέτος για μια ακόμη χρονιά συμμετέχει μαζί με τον Δήμο Αγρινίου στην δράση Let’s Do it. Όλα τα παιδιά από το εργαστήρι που συμμετέχουν το κάνουν με πολύ χαρά όλα τα χρόνια. Επειδή το περιβάλλον πλήττεται από μεγάλα προβλήματα από τον άνθρωπο πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να το προστατεύσουμε ώστε να μπορούμε να το σώσουμε. Αρα όχι σκουπίδια, πολλά λουλούδια και πολλά δένδρα. Από μικρή ηλικία οικογένεια και σχολεία όλα τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται για να τηρούν την καθαριότητα. Προχωράμε για ενα περιβάλλον πιο καθαρό για όλους.»

images 25

images 22

images 15

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 4695 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033