Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  8:29 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 20:32

Μπαράζ πληρωμών πριν το Πάσχα – Όλες οι πληρωμές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πληρώνονται ΚΕΑ, συντάξεις, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, προνοιακά και δώρο Πάσχα

Μπαράζ πληρωμών αναμένεται λίγες ημέρες πριν το Πάσχα για εκατομμύρια δικαιούχους. Το Πάσχα φέτος πέφτει στις 28 Απριλίου και οι υπηρεσίες και οι φορείς του Κράτους προσανατολίζονται για πληρωμές κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και νωρίτερα…

Αναλυτικά οι πληρωμές:

ΚΕΑ Απριλίου 2019

Στην αναμονή βρίσκονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για την απόφαση, με την οποία θα εγκριθεί η πληρωμή του επιδόματος για τον Απρίλιο του 2019. Το ΚΕΑ αναμένεται να πληρωθεί πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 24-25 Απριλίου.

Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Συντάξεις Μαΐου 2019

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να γίνει η πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου 2019, λόγω του Πάσχα που φέτος πέφτει στις 28 Απριλίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου, οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το π. ΟΓΑ και π. ΟΑΕΕ θα πληρωθούν στις 23 Απριλίου, ενώ στις 24 Απριλίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τα υπόλοιπα Ταμεία.

Επίδομα ενοικίου

Την εβδομάδα πριν από το Πάσχα και συγκεκριμένα από 15 έως 20 Απριλίου θα γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης του επιδόματος ενοικίου, καθώς και των αναδρομικών όσων τα δικαιούνται. To επίδομα θα εισπράξουν 153.141 νοικοκυριά σε σύνολο 186.543 δικαιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις μέσα στον Μάρτιο, οι οποίες και εγκρίθηκαν. Από τους υπόλοιπους, 15.103 δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά για δύο μήνες από 1 Φεβρουαρίου 2019, δηλαδή Φεβρουάριο και Μάρτιο και οι 219 για έναν μήνα, μόνο για τον Μάρτιο, ενώ χωρίς αναδρομικά θα μείνουν 17.152 δικαιούχοι.

Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ

Σε εμβόλιμη πληρωμή πριν το Πάσχα θα προχωρήσει ο ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού 2019, για όσες αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τις 26 Μαρτίου, αλλά δεν πληρώθηκαν την πρώτη δόση.

Προνοιακά επιδόματα

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΑ, η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο. Από την καταβολή του Απριλίου και στη συνέχεια του Μαΐου, τα προνοιακά αναπηρικά – διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία.

Δώρο Πάσχα και επιδόματα ανεργίας

Νωρίτερα θα προχωρήσει στην καταβολή του δώρου Πάσχα στους ανέργους και στην πληρωμή των επιδομάτων του ο ΟΑΕΔ. Λόγω των εορτών, ο  Οργανισμός θα προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Εκείνη την ημέρα θα καταβληθούν το δώρο του Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας. Επίσης, την ίδια μέρα θα γίνει η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια άνεργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Δώρο Πάσχα θα λάβουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Το Δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, με τον εκάστοτε εργοδότη να μπορεί να το δώσει και νωρίτερα.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 1167 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.