Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:41 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 18:42

Δήλωση Κουτσουπιά για τον «προστάτη» του μηχανογράφου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή τα ψεύδη που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με το ΟΣΔΕ 2019, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ψέμα έχει κοντά πόδια», λένε στο χωριό μου, παροιμία που ο κ. Κοντός μάλλον δεν έχει ακούσει ποτέ του. Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση έναρξης του ΟΣΔΕ, το μεγάλο ψέμα αποκαλύφθηκε πλήρως, όπως και ο πραγματικός ρόλος του κ. Κοντού, που χωρίς καμία ντροπή έφτασε στο σημείο, να κάνει λόγο για ομηρία του ΟΣΔΕ και των εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγών της χώρας, όταν αυτός και η γνωστή μηχανοπαρέα του είναι αυτή που ωμά και απροκάλυπτα εκβιάζει  το Υπουργείο, τον Οργανισμό Πληρωμών, τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων και τους αγρότες, αποσπώντας εκατομμύρια ευρώ, για υπηρεσίες που δεν χρειαζόμαστε, δεν ζητάμε και κυρίως αυτή δεν παρέχει.

Δεν θα απαντήσω στην ψεύτικη κατηγορία του κ. Κοντού. Του απάντησε το Υπουργείο, το οποίο και πλήρως επιβεβαίωσε, ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην εκκρεμότητα σχετικά με την  έγκριση της σύμβασης του αναδόχου, που έχει αναλάβει τη συντήρηση  του ολοκληρωμένου συστήματος του Οργανισμού, από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ρωτάω ευθέως, όμως, τον κ. Κοντό και περιμένω να απαντήσει, όχι σε εμένα προσωπικά, αλλά στους αγρότες, που -αν είναι δυνατόν- θέλει τάχα να εκπροσωπήσει μέσω του ΣΑΣΟΕΕ: Γιατί τέτοια ανησυχία;

Γιατί οι αγρότες θα πρέπει να δίνουν κάθε χρόνο περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ από τα χρήματα που δεν τους περισσεύουν στην ιδιωτική εταιρεία, τα συμφέροντα της οποίας τόσο απροκάλυπτα ο ίδιος υποστηρίζει;

Μήπως για να μη χάσει την επιχορήγηση ο ΣΑΣΟΕΕ και τη δυνατότητα να εξασφαλίζει την παρουσία του στις Βρυξέλλες;

Μήπως για να μη χάσει η μηχανοπαρέα τα κέρδη  άνω των 5 εκατ. ευρώ, που κερδίζει άκοπα σε βάρος των παραγωγών και από τα οποία είναι προφανές, ότι ωφελούνται και τρίτοι παρατρεχάμενοι;

Είναι προφανές. λοιπόν, ότι διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα, γι’ αυτό το λόγο και η ανησυχία.

Με ποιά ιδιότητα συνεπώς και  με ποιό θράσος βγαίνει ο κύριος αυτός και υποστηρίζει ότι τα ΚΥΔ που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς της μηχανοπαρέας, δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους;

Μήπως αποφάσισε να θέσει όρους και κριτήρια, υποκαθιστώντας τα όργανα που έχει θεσπίσει η πολιτεία ;

Η «μια χούφτα ΚΥΔ», στα οποία αναφέρεται , απασχολούν  πολλές εκατοντάδες εργαζομένους. Είναι τα ΚΥΔ υγιών Συνεταιρισμών ,που πραγματοποιούν τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Κοντός, θα μας πει επιτέλους, τί παράγει ο ίδιος;

Είναι βέβαιο, ότι δεν θα απαντήσει και τούτο γιατί δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Σύμμαχος της μηχανοπαρέας και ενός συστήματος έγινε, που του έδωσε ρόλο. Απεμπόλησε τις συνεταιριστικές αρχές, για να γίνει υποστηρικτής  συμφερόντων, αντίθετων με τα συμφέροντα των παραγωγών.

Απευθύνομαι, λοιπόν, στους αγρότες. Στους ανθρώπους της παραγωγής, σε αυτούς που μοχθούν και που δεν ανέχονται πλέον να κλέβουν άλλοι τον μόχθο τους. Και τους καλώ,  να δουν ποιός πραγματικά είναι στο πλευρό τους, ποιός τους υπερασπίζεται, ποιός αγωνίζεται για να σταματήσει η λεηλασία στο ΟΣΔΕ και ποιοί τους κοροϊδεύουν με παχιά λόγια και ευφυή κόλπα.

Απευθύνομαι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, την οποία και για πολλοστή φορά καλώ,  να λάβει γενναίες αποφάσεις και να απαλλάξει οριστικά τον τόπο, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τους παραγωγούς από τους μεσάζοντες, που καμία θέση δεν έχουν ανάμεσα στους αγρότες. Και το μόνο που τους ενδιαφέρει,  είναι να διασφαλίσουν τα υπέρογκα κέρδη τους, πουλώντας μας εκβιαστικά υπηρεσίες, που δεν μπορούν πραγματικά να μας προσφέρουν, αλλά και που δεν τις έχουμε ανάγκη.

Απευθύνομαι και στους συναδέλφους συνεταιριστές που έπεσαν στην παγίδα του ΣΑΣΟΕΕ. Και ευθέως τους ρωτώ: Συμφωνούν με τον Πρόεδρό τους; Τους εκφράζει ο κ. Κοντός; Γι΄ αυτό συστρατεύτηκαν στον ΣΑΣΟΕΕ; Για τα συμφέροντα του μηχανογράφου και τα παιχνίδια του κ. Κοντού; Είναι αρμοδιότητα του ΣΑΣΟΕΕ , να αναμειγνύεται και να παίρνει θέση στη δικαστική αντιπαράθεση που έχουμε με τον δήθεν φορέα συντονισμού; Και, εν τέλει, ποιός είναι η συντεχνία εδώ, ποιός εξυπηρετεί ξένα, επιχειρηματικά συμφέροντα και ποιός παραβιάζει κάθε νομιμότητα;

Εδώ βρίσκει εφαρμογή η γνωστή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης».

Προσωπικά, είμαι βέβαιος,  ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν αντιληφθεί το σκηνοθετημένο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος τους . Είμαι βέβαιος ,ότι δεν συμφωνούν με όλα αυτά, ότι δεν τους εκφράζει ο ΣΑΣΟΕΕ και δεν συντάχθηκαν μαζί του για να γίνουν συμμέτοχοι σε καταστάσεις , αντίθετες με τα συμφέροντά τους.

Τους λέω λοιπόν, ότι είμαστε εδώ. Να συζητήσουμε, να συμφωνήσουμε, να πορευτούμε μαζί με αξιοπρέπεια και να αγωνιστούμε για τους αγρότες και  όχι για τον μηχανογράφο.  

Σε ένα μόνο λοιπόν θα συμφωνήσω με τον κ. Κοντό. Στο ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και προς όλες τις κατευθύνσεις: «Ως εδώ και μη παρέκει».

Διαβάστηκε 772 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία