Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:29 μμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 15:12

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση απο τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο με θέμα: «Πρόληψη και την αντιμετώπιση οικιακών πυρκαγιών»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Πέμπτη 4/4/2019 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πατρών των τμημάτων που εδρεύουν στο Αγρίνιο έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα και αναλυτική ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση οικιακών πυρκαγιών. Μίλησαν από την Πυροβεστική Αγρινίου ο κος Χρήστος Χαντζής και από τους φοιτητές οι Μάντζιος Κων/νος, Βαγιάννα Λυκιαρδόπουλου, Μαριάννα Καποτά και Λουλουδίτσα Συβρίδου. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί και μίλησαν με τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

images 02

images 04

images 05

images 07

images 11

images 23

Ο κος Χρήστος Χαντζής είναι Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και μας δήλωσε: «Ηρθαμε εδώ σήμερα μετά από πρόσκληση των φοιτητών για να κάνουμε μια ενημέρωση πάνω σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών, σεισμών , πλημμυρών κλπ Η εκδήλωση αυτή είχε μεγάλη επιτυχία. Εμείς σαν πυροσβεστική ήρθαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για θέματα πρόληψης αλλά και τους φοιτητές για τα τόσο αναγκαία αυτά θέματα ώστε να γίνουν κατά τι σοφότεροι. Κατόπιν προσκλήσεως επιτρέπεται από την νομοθεσία να κάνουμε ενημερώσεις σε Σχολεία από Παιδικούς Σταθμούς μέχρι Λύκεια αλλα και ασκήσεις και παρουσιάσεις και ενημερώσεις σε θέματα πυρκαγιών και θέματα σεισμού. Για την αντιμετώπιση των φαινομένουν πυρκαγιάς και σεισμού μπορούμε να σας πούμε υπο μορφή γρήγορων οδηγιών αντιμετώπισης τα εξής: Οσον αφορά την πυρκαγιά φεύγουμε γρήγορα από τις εστίες φωτιάς και ενημερώνουμε την πυροσβεστική ενώ στον σεισμό αντίθετα μενουμε σε κάποιο ασφαλή χώρο, κάτω από ένα θρανίο, δίπλα από ένα έπιπλο ή κάτω από οτιδήποτε θα μας προστατεύσει από πτώση αντικειμένου και αφού σταματήσει το φαινόμενο απομακρυνόμαστε σιγά σιγά και προσεκτικά χωρίς βιασύνη και πανικό έξω από τα κτίρια σε ανοικτό χώρο. Με αφορμή τα περσινά τραγικά περιστατικά στι Μάτι στην Αθήνα εμείς σαν πυροσβεστική υπηρεσία εφιστούμε την προσοχή στον κόσμο όσον αφορά τις πυρκαγιές γιατί η περιοχή της Ελλάδος και γενικά της Μεσογέιου μας δίνει πολλά συμβάντα. Τώρα όσον αφορά τους σεισμούς πρέπει να γνωρίζουμε από πριν τι πρέπει να προσέχουμε και πώς θα προστατευθούμε και όλα θα πάνε καλά»

images 30

Ο κος Μάνζιος Κωνσταντίνος είναι υπεύθυνος της ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Πατρών στα τμήματα του Αγρινίου και μας δήλωσε: «Η εκδήλωση σήμερα οργανώθηκε από την φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγρινίου. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από την προσέλευση των φοιτητών αλλά και από τους κατοίκους του Αγρινίου οι οποίοι ήρθαν εδώ μαζί με τους καθηγητές μας. Επίσης ήρθε ο Συλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, η ΣΕΑ, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από την περιβαλοντολογική ομάδα του Πανεπιστημίου μας, από τον Ορειβατικό σύλλογο και απλοί πολίτες οπότε η εκδήλωση θεωρείται επιτυχημένη. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε ενημέρωση των φοιτητών, αλλά και ανθρώπων που ενδιαφέρονται να μάθουν, είναι απαραίτητη γιατί η χώρα μας μαστίζεται από ημιμάθεια. Οταν άνθρωποι σαν τον κο Χαντζή Χρήστο έρχονται και ενημερώνουν, είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο και ευχάριστο για το μέλλον μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Παν. Πατρών τμημάτων Αγρινίου και ειδικότερα τους Εμμανουέλα Κελλέτση, Λουλουδίτσα Συβρίδου, Μαριάννα Καποτά, Μάνο Κορνελάκη, Αχιλλέα Θεοδωράκη, Άρη Δίγκα. Ήταν μεγάλη μου χαρά που ήταν δίπλα μου και βοήθησαν στη διοργάνωση αυτής της επιτυχημένης εκδήλωσης.»

images 08

images 35

Η Βαγιάννα Λυκιαρδόπουλου είναι φοιτήτρια στο τμήμα Διαχείρησης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και μας δήλωσε: «Η ομιλία μου είχε σαν αντικείμενο την ανακύκλωση των οικιακών συσκευών με αφορμή ότι ήμουν εκπρόσωπος της περιβαλοντολογικής ομάδας που έχει ιδρυθεί στην συγκεκριμένη Σχολή. Πρέπει να κάνουμε ανακύκλωση γιατί βοηθάμε πολύ σημαντικά το περιβάλλον. Το μηνυμά μου είναι. ότι είναι πολύ καλό οι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με κοινωνικά θέματα και με εθελοντισμό. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την προσέλευση του κόσμου και την όλη εκδήλωση.»

images 42

Η Μαριάννα Καποτά είμαι φοιτήτρια του τμήματος ΔΕΑΠΤ (Διοίκηση επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων) στο 3ο έτος και μας δήλωσε: "Σήμερα κάναμε μια εκδήλωση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών. Η προσέλευση των φοιτητών ήταν πολύ μεγάλη, αλλά και καθηγητών και αρμόδιων φορέων από την πόλη του Αγρινίου. Επίσης και πολλών πολιτών. Θα ακολουθήσουνε και άλλες εκδηλώσεις οι οποίες θα αναφέρονται σε κοινωνικά θέματα, την αιμοδοσία αλλά και περιβαλλοντολογικά θέματα με το αντίστοιχο τμήμα της σχολής μας."

images 45

Η Λουλουδίτσα Συβρίδου είναι φοιτήτρια του τμήματος ΔΕΑΠΤ (Διοίκηση επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων) στο 2ο έτος και μας δήλωσε: «Συμμετέχω στην ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου από πέρισυ. Δίνω αίμα και συμμετέχω με τις δράσεις της ομάδας βοηθώντας όπου χρειαστεί. Η εκδήλωση σήμερα ήταν πολύ ωραία γιατί ήταν πολύ ενδιαφέροντα αυτά που ειπώθηκαν και θα μείνουν στα παιδιά που παρευρέθησαν. Ελπίζουμε και σε άλλες δράσεις ή ενημερωσεις και με άλλους φορείς του τόπου ώστε να έρθει πιο κοντά η τοπική κοινωνία με τους φητοιτές. Είναι πολύ σημαντικό το να αλληλοαγκαλιαστούμε να αλληλοβοηθιόμαστε και να αλληλουποστηριζόμαστε.»

images 16

images 20

images 21

images 22

images 27

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 5038 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033

Τελευταία άρθρα