Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:39 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 19:22

Πρόσκληση Μαραγιάννη σε συγκέντρωση διαμόρφωσης συνδυασμού στον δήμο Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμος Ενότητας και Συνευθύνης» Κωνσταντίνος Μαραγιάννης προσκαλεί σε συγκέντρωση διαμόρφωσης συνδυασμού στο δήμο Θέρμου . Η ανακοίνωση:

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

«Δρόμος Ενότητας και Συ-νευθύνης»

Δήμος στην υπηρεσία των πολιτών

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Hδημιουργία της δημοτικής παράταξης με το συμβολικό όνομα «Δρόμος Ενότητας και Συν-ευθύνης» που στόχο έχει τη συγκρότηση Ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαίου, αποτελεί μια πραγματικότητα και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα στο Δήμο Θέρμου!

Για όλους εμάς,προέχει ηενότητα των πολιτών, η συναίνεση,η καλλιέργεια της κουλτούρας  της συνεργασίας, την επόμενη μέρα,και κυρίως το συμφέρον των πολιτών,  το οποίο υπηρετήσαμε στην πράξη, με την παρουσία  και τη δράση μας στο δημοτικό συμβούλιο,μακρυά από συγκρούσεις και άγονες αντιπαραθέσεις.

Η εφαρμογή του νέου νόμου  «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1»,  με την Απλή Αναλογική,σε συνδυασμό με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για δικαίωμα  ψήφου στους 17χρονους , δημιουργούν μια μοναδική ευκαιρίαανάδειξης νέων  δυνάμεων.

Ο τόπος μας, χρειάζεται  πρωτοβουλίες με προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο που θα πάνε την κοινωνία μπροστά. Χρειάζεται όραμα και εποικοδομητικές προτάσεις,ώστε να διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την προοπτική του.

Το συμφέρον του τόπου μας πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα.

Κάποιοι ανακάλυψαν, ξαφνικά, το Δήμο,μετά από 29 χρόνια απουσίας από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μαςκαι  μετά από θητείες, στα διάφορα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης,ομολογουμένως αποτυχημένες, συγκροτούν ψηφοδέλτιο, ευαγγελιζόμενοι το νέο, με παλαιοκομματική νοοτροπία, με υποψήφιους τους υποχρεωμένους και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους.

Κάποιοι άλλοι, ως «εκκρεμή» της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής, μετακινούνται από τον ένα συνδυασμό στον άλλον, χωρίς αρχές, με συμφωνίες για μοιράσματα έμμισθων θέσεων στη διοίκηση του Δήμου.

Κάποιοι άλλοι, που δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν και να ενώσουν τους πολίτες και τους αιρετούς, στήνουν επικοινωνιακά σώου, «πασαρέλες» υποψηφίων, με «τρανταχτά» και «ξακουστά» ονόματα, που ξαφνικά θυμήθηκαν το Δήμο και  έχουν περάσει μόνο ως επισκέπτες  από το Θέρμο.

Δοκιμασμένες κα αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος δεν θα προσφέρουν καμιά λύση στα προβλήματα του τόπου και θα τον πάνε πολύ πίσω.

Εμείς προχωράμε μπροστά, με νηφαλιότητα, διαφάνεια και χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι,γιατί το αύριο του Δήμου δεν περιμένει.

Πατάμε σταθερά πάνω στα προβλήματα της καθημερινότητας και μοιραζόμαστε τις αγωνίες των πολιτών για το μέλλον του τόπου τους που με τις παραπάνω στρατηγικές και επιλογές είναι αβέβαιο.

Οργανώνουμε ανοιχτή συγκέντρωση  με πραγματικό αυτοδιοικητικό περιεχόμενο,την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, ώρα 11 π.μ. στο Δημαρχείο του Θέρμου, για να συζητήσουμε και να εκπονήσουμε, όλοι μαζί, το σχέδιο για το μέλλον του Δήμου μας και να συνδιαμορφώσουμε το ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών που δεν θα είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και υπόγειων συμφωνιών, αλλά προϊόν διαφάνειας και πραγματικής θέλησης για ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά και τον τόπο, μακριάαπό τις προσωπικές υποχρεώσεις και υποσχέσεις.

Καλούμε όλους τους νέους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τονυπηρετήσουν χωρίς να επιδιώκουν και να ονειρεύονται έμμισθες θέσεις,να είναι παρόντες στην ανοιχτή σύσκεψη, δημιουργώντας ένα ισχυρό ρεύμα ανανέωσης και ευθύνης που θα θέσει τιςπροϋποθέσεις για τη συνολική αλλαγή της εικόνας και της προοπτικής του Δήμου μας.

Κώστας Φ. Μαραγιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμος Ενότητας και Συ-νευθύνης»

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 610 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/