Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 19:14

Για τη 7η χρονιά Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο (Τετ 10/4/2019)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Αγρίνιο το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://www.digifest.info) το οποίο αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα το φεστιβάλ γίνεται φέτος σε δεκαέξι (16) πόλεις στην Ελλάδα την Τρίτη 9, Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019. Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Βόλος, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρπενήσι, Καστοριά, , Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργος Ηλείας, Τρίκαλα, Τρίπολη, Χανιά.
Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και προσκαλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες να ενημερωθούν και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στις 10 Απριλίου 2019 και ώρες 09:00-13:30. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ενεργά (εκτός από τους επισκέπτες) περισσότεροι από 185 μαθητές και 45 καθηγητές από 14 σχολεία με 16 έργα. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πέρα των παρουσιάσεων των μαθητών, έκθεση με τα έργα των μαθητών και μουσικά δρώμενα. Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων.

Το 9 ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην Αιτωλοακαρνανία διοργανώνεται από το
Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δ. Ελλάδος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διευθ/ση Εκπ/σης Δ. Ελλάδος, με τις Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νία
και την τοπική οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αγρινίου.
Για περισσότερες πληροφορίες (ιστορικό, υλικό) για το φεστιβάλ μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://9digifestait.blogspot.gr.

Διαβάστηκε 663 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.