Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:58 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 15:15

Μουσική απο Αρχαία Ελλάδα με όργανα εποχής, απόλαυσαν οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 3 Απριλίου  ο  "ΛύρΑυλος", το  μουσικό σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, έφερε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο την αρμονία , τον ρυθμό και την αισθητική της Αρχαίας Ελλάδας!

Οι συντελεστές της παράτασης που δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, χρησιμοποίησαν πιστά αντίγραφα αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων : πνευστών, εγχόρδων, κρουστών και ταξίδεψαν τους μαθητές με μια πανδαισία ήχων στην αρχαία και τη νεότερη Ελλάδα.

Με μουσικά όργανα ανακατασκευασμένα από ξύλο, καλάμι , καύκαλο χελώνας, έντερα για χορδές, δέρμα ζώων, τη  η μουσική , το τραγούδι και το χιούμορ τους , ζωντάνεψαν τους αρχαίους ήχους, προσφέροντας στους μικρούς μαθητές  ουσιαστική ψυχαγωγία και  γνώση. Το πρόγραμμα είχε μεγάλη παιδαγωγική και καλλιτεχνική αξία, αφού η μουσική στην αρχαία Ελλάδα συνδέονταν και με την εκπαίδευση , τον αθλητισμό, τη διασκέδαση, το θέατρο, τη θρησκεία, τον πόλεμο.

Στο τέλος αφύπνισαν την οικολογική συνείδηση των παιδιών δείχνοντάς τους πώς να κατασκευάζουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα με υλικά όπως  πλαστικά καλαμάκια, λάστιχο ποτίσματος, χωνί  και άλλα "άχρηστα" υλικά! Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν την παράσταση την παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό και είχαν ενεργή συμμετοχή.

 

Διαβάστηκε 667 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.