Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 01:26

Έκκληση από τη Φιλοζωική Αγρινίου για νέους εθελοντές και Πασχαλινό Bazaar (Πεμ 4 - Παρ 5/4/2019 10:00 - 22:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Bazzar ευαισθητοποίησης στις 4 και 5 Απριλίου στην Παλιά Αγορά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, αύριο Πέμπτη 4 Απριλίου, η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, στις 4 και 5 Απριλίου διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar στην Παλιά Αγορά ,στην πλατεία Δημάδη, από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 22.00 το βράδυ.

Η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Βούλα Αναγνωστοπούλου σημειώνει: «καθιερώθηκε από τις Ολλανδικές Φιλοζωικές Οργανώσεις για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα αδέσποτα και την κακοποίηση που υφίστανται. Οι Φιλοζωικές Οργανώσεις καλούν την ημέρα αυτή τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο και να συνδράμουν τις φιλοζωικές οργανώσεις και μέσω των διαδικασιών αυτών να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στις εκατοντάδες ανυπεράσπιστες ψυχές. Αρχειοθετούμε τις αποδείξεις από τους κτηνιάτρους για να τις έχουμε στην διάθεσή μας ανά πάσα ώρα και στιγμή και στη διάθεση όποιου ενδιαφέρετε. Τα ζώα που έχουμε περιθάλψει είναι πάρα πολλά και ένας τρόπος για να μπορέσουμε να συνεχίζουμε την περίθαλψή τους είναι η διοργάνωση bazaar ή η πενιχρή συνδρομή που υπάρχει στην οργάνωση, αν και πλέον ο κόσμος δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα. Τα προγράμματα που εξασφαλίζει ο Δήμος Αγρινίου πολλές φορές καθυστερούν, όπως τώρα, αλλά οι στειρώσεις δεν μπορούν να περιμένουν. Μέσα από τη διαδικασία αυτή εξαλείφεται σιγά – σιγά το φαινόμενο που υπάρχει να γεννούν τα σκυλιά στο δρόμο και να πληθαίνουν τα αδέσποτα. Αντιμετωπίζουμε φαινόμενα εγκαταλείψεων και κακοποιήσεων των ζώων».

anagnostopoulou
Η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζεται την εποχή αυτή είναι η εγκατάλειψη των δεσποζόμενων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους» αναφέρει προβληματισμένη η κ. Αναγνωστοπούλου.

«Είμαστε μόλις πέντε ενεργά μέλη στη Φιλοζωική Αγρινίου όχι μόνο για όλη την έκταση του Δήμου, αλλά συχνά υπάρχουν περιπτώσεις που μας καλούν στο Βάλτο, το Ξηρόμερο κ.ά. Το αισιόδοξο είναι ότι υπάρχουν πολλοί ιδιώτες που δεν είναι μέλη της Φιλοζωικής και μας βοηθούν ή φροντίζουν τα ζώα» προσθέτει.

Σε καθημερινή βάσης τα μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου συντηρούν 25 ζώα που βρίσκονται μόνο στο καταφύγιο και δεκάδες άλλα σε 15 σημεία στην έκταση του Δήμου Αγρινίου.

Η κ. Αναγνωστοπούλου προσκαλώντας όλους τους πολίτες να επισκεφτούν το bazaar αναφέρει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων: «σκοπός είναι να σεβόμαστε όλα τα ζώα και να τους κάνουμε στείρωση. Δεν επιτρέπεται να βασανίζουμε τα τετράποδα σαν να μην πονάνε ή σαν να μην έχουν ψυχή. Καθημερινά στο καταφύγιο, μας πετάνε ακόμη και πρόβατα. Το bazaar θα εκθέτει χειροποίητα προϊόντα σε χαμηλές τιμές ώστε να μπορούμε μέσα από τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για το καλό των ζώων και για τη διατήρηση των κατάλληλων συνθηκών διαβίωσής τους».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1423 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.