Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:22 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 01:15

Γιάννης Σύψας: Αθλητικός τουρισμός – πηγή προβολής και ανάπτυξης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Γιάννης Σύψας*

Μελέτες αναφέρουν πως περιοχές και πόλεις επιδιώκουν να αναλάβουν τη διοργάνωση μεγάλων ή και πιο μικρών αθλητικών γεγονότων, επειδή συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία. Η προβολή και μόνο των γεγονότων αυτών, μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας σημαντικό μέσο προώθησης του τουρισμού, ενώ ενισχύεται σημαντικά το γόητρο της τοπικής κοινωνίας.

Έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες σε αθλητικά γεγονότα, συνοδεύονται κατ’ ελάχιστον από ένα ακόμη άτομο και μένουν στην διοργανώτρια πόλη ή περιοχή το ελάχιστο δυο μέρες, ενώ για τη διατροφή τους και τη συμμετοχή τους στο γεγονός ξοδεύουν αρκετά σημαντικά χρηματικά ποσά.

Για την Δυτική Ελλάδα με την πλούσια μορφολογία του εδάφους όπως η θάλασσα, οι λίμνες, τα ποτάμια, τα βουνά, ο Αθλητικός Τουρισμός είναι μια σημαντική κατηγορία που μπορεί με την κατάλληλη στρατηγική και τον σωστό προγραμματισμό, ενταγμένα φυσικά σε ένα ολοκληρωμένο συνολικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, να οδηγήσει σε πολύ σημαντικά οφέλη για την περιοχή μας.

Μέχρι σήμερα έμεινε ανεκμετάλλευτη αυτή η σημαντική πηγή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης. Πορευτήκαμε με στείρο και χωρίς δημιουργικότητα σχεδιασμό, τον οποίο ονομάσαμε και αναπτυξιακό. Εμείς σχεδιάζουμε από την αρχή… με γνώση και αποφασιστικότητα την επόμενη μέρα. Όλα από την αρχή… και στον Αθλητικό Tουρισμό!

#olaapotinarxi #nektariosfarmakis #ekloges2019

*Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας
με την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη
“Όλα από την αρχή”

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 573 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/