Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:00 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 23:28

Χριστίνα Σταρακά: «Στον σχεδιασμό για την αγροτική οικονομία του δήμου μας θα έχει ξεχωριστό ρόλο η Ένωση Αγρινίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγρινίου» συνέχισε τις επαφές και τον διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά. Συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία του Συνεταιρισμού με τον πρόεδρο Θωμά Κουτσουπιά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Χριστίνα Σταρακά αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του γεωργικού τομέα στην ανάπτυξη τόπου.

«Ο γεωργικός τομέας, έρχεται αντιμέτωπος σήμερα με ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα, σε όλο το φάσμα της παραγωγής και της εμπορίας αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, βρίσκεται στο επίκεντρο ευκαιριών και προκλήσεων της νέας εποχής, οι οποίες, αν αξιοποιηθούν σωστά, μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, σε καλύτερες ημέρες για τους παραγωγούς, και στη διαμόρφωση μιας νέας δυναμικής που θα ωθήσει προς το δρόμο της ανάπτυξης ολόκληρη την περιοχή του Δήμου. Δεν μπορεί ο ρόλος των δήμων για τον αγροτικό τομέα να περιορίζεται στην διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, ο δικός σας ρόλος δεν είναι απλά ουσιαστικός, είναι καθοριστικός», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η Χριστίνα Σταρακά εξήρε τον ρόλο και την δραστηριότητα της Ένωσης Αγρινίου στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Έχετε αποδείξει ότι παρακολουθείτε τις εξελίξεις, πρωταγωνιστείτε και διαμορφώνετε το νέο τοπίο στον αγροτικό χώρο.

Η προσπάθειά σας αυτή, για να έχει τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα, προς όφελος των αγροτών μας, απαιτεί διάλογο και συνεργασίες με όλους τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς. Κι αυτό γιατί ζούμε σε μια εποχή όπου τα προβλήματα έχουν και μεγάλη ένταση και πολυπλοκότητα.

Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα  ότι ο καθένας μόνος του μπορεί να πετύχει αρκετά. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλαπλάσια».

Εξηγώντας την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα Δημοτική Αρχή στον πρωτογενή τομέα, εστίασε στην ίδρυση ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στο Δήμο Αγρινίου, όπου ο ρόλος της Ένωσης Αγρινίου θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όπως δήλωσε.

 Όπως σημείωσε η Χριστίνα Σταρακά, προτεραιότητες στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» θα είναι «η αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων άρδευσης και οδοποιίας, η στήριξη των παραγόμενων προϊόντων, η προώθηση πρωτοβουλιών και μέτρων για την προώθηση της διατροφικής γεωργίας και της βιολογικής κτηνοτροφίας, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με μια νέα διαχείριση της αγροτικής δραστηριότητας η οποία θα αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες».

 

Διαβάστηκε 709 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/