Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:00 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 19:59

Προνοιακά επιδόματα Μαρτίου – Απριλίου: Πληρωμή πριν το Πάσχα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πριν από το Πάσχα θα γίνει η τελευταία δίμηνη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ

Κάθε μήνα και σε σταθερή ημερομηνία (κοινή για όλη τη χώρα) θα καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαχείριση του επιδόματος, το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου είναι η τελευταία δίμηνη δόση των προνοιακών επιδομάτων. Η τρίτη κατά σειρά πληρωμή για το 2019 θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, λίγο πριν το Πάσχα και θ’ αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Μετά την πληρωμή αυτή, οι δικαιούχοι θα βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους κάθε μήνα και σε κοινή ημερομηνία.

Η πρώτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ που αφορούσε τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 (για τους δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων αφορούσε τον Δεκέμβριο 2018) πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019, ενώ η πληρωμή για το δίμηνο Ιανουάριος –Φεβρουάριος 2019 έγινε στις 20 Μαρτίου.

Πληρωμή δικαιούχων που έκαναν ηλεκτρονική αίτηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, την Παρασκευή 5 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα των δικαιούχων που υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας και αυτή έχει εγκριθεί (είτε για νέα παροχή είτε για παράταση παλαιότερης).

Τα ποσά των επιδομάτων θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί.

Η μικρή μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής οφείλεται στην ανάγκη να ενταχθούν σε αυτήν περίπου 9.000 δικαιούχοι, για τους οποίους ανανεώθηκε πρόσφατα η κρίση της Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 906 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.