Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:26 πμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 18:27

Νέα βάση δεδομένων για τις γεωγραφικές ενδείξεις της ΕΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στοχεύει στην αύξηση της διαφάνειας και στην απλούστευση της αναζήτησης.

Η νέα δημόσια βάση δεδομένων «eAmbrosia - τα μητρώα γεωγραφικών ενδείξεων της ΕΕ» που εγκαινιάστηκε χθες, 1 Απριλίου 2019, θα παρέχει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με όλες τις γεωγραφικές ενδείξεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος τους (εφαρμόζεται, δημοσιευμένο ή καταχωρημένο) άμεση σύνδεση με τη νομική βάση κατά την επίσημη προστασία τους.

Σε όλη τη διάρκεια του 2019, η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Αρχικά, η βάση δεδομένων θα περιλαμβάνει μόνο κρασιά GI της ΕΕ. Μέχρι το καλοκαίρι του 2019, θα περιλαμβάνει αλκοολούχα ποτά της ΕΕ. Τέλος, μέχρι το τέλος του 2019, όλα τα γεωργικά προϊόντα διατροφής της ΕΕ θα αποτελούν μέρος της eAmbrosia.

Σχεδιασμένο για να αντικαταστήσει τις τρέχουσες βάσεις δεδομένων για το κρασί ( e-Bacchus ), τα οινοπνευματώδη ποτά ( e-Spirit-Drinks ) και τα τρόφιμα ( Door ), το eAmbrosia θα περιλαμβάνει μια εύχρηστη και διαισθητική διεπαφή. Αυτό το νέο σύστημα θα απλοποιήσει την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τις γεωγραφικές ενδείξεις και θα αυξήσει τη διαφάνεια για τους παραγωγούς, τις εθνικές αρχές και όσους ενδιαφέρονται για τα ευρωπαϊκά γεωγραφικά στοιχεία.

Ιστορικό

Οι γεωγραφικές ενδείξεις της ΕΕ προστατεύουν νόμιμα περισσότερα από 3.400 ονόματα προϊόντων προκειμένου να προωθήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά και να υπερασπιστούν την παραδοσιακή τεχνογνωσία των παραγωγών τους. Κάθε Γεωγραφική Ένδειξη έχει συγκεκριμένα νομικά πρότυπα για τον τρόπο παραγωγής του προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα χρησιμεύει ως εγγύηση για την ποιότητα των προϊόντων.

Διαβάστηκε 824 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία