Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:12 πμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 14:30

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου το κοινωνικό ιατρείο με δωρεάν εξετάσεις για τους κατοίκους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας .

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η εν λόγω δράση αποτελεί πρωτοβουλία της Μαρίας Καλπουζάνη-Λάζαρη, Μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Γεωργίου Αποστολάκη και του Προέδρου Κέντρου Κοινωνικής Μεριμνάς και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Η δράση αυτή εντάσσεται σε σειρά άλλων παρόμοιων δράσεων που διοργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες στον Νόμο Αιτωλοακαρνανίας . 

Στο κοινωνικό ιατρείο που πραγματοποιήθηκε στην Βόνιτσα εξετάσθηκαν περισσότερα από 100 πολίτες και συμμετείχαν οι ιατροί αγγειοχειρουργοί Ανδρέας Λάζαρης και Βαγγέλης Αλεξίου από το Αττικό  Νοσοκομείο Αθηνών.  καθώς και η καταξιωμένη  ακτινολόγος από το   Αγρίνιο  Χριστίνα Παρμάκη. 

Η προσέλευση των κατοίκων για δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση  ήταν εντυπωσιακή αποδεικνύοντας  την ανάγκη για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ειδικά σε περιοχές της περιφέρειας όπου οι άμεσες υπηρεσίες υγείας αποτελούν το ζητούμενο. 

Η διοργάνωση υλοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας με την αμέριστη υποστήριξη της διευθύντριας Μαρίας Θεοδωρίδου των νοσηλευτριών και του διοικητικού προσωπικού. 

Στο τέλος του Κοινωνικού Ιατρείου ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Αποστολάκης Παντελής δήλωσε τα εξής : «Πολλοί άνθρωποι στην περιοχή μας δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν αγγειολογική - αγγειοχειρουργική εξέταση και εμείς σήμερα με την βοήθεια έγκριτων επιστημόνων τους δίνουμε αυτή τη δυνατότητα. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας πραγματοποιήσαμε σε Πάλαιρο , Κατούνα και Βόνιτσα αρκετές προληπτικές δωρεάν εξετάσεις και κοινωνικά ιατρεία. Όλες αυτές οι κινήσεις είναι ένα μέτρο για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να έρχεται στα ιατρεία ώστε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. Δεν θέλουμε μόνο να δώσουμε τη λύση για το σήμερα αλλά και να ενημερώσουμε για το αύριο. Ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς που συμμετείχαν στο δωρεάν κοινωνικό ιατρείο και ιδιαίτερα την Μαρία Καλπουζάνη που προκάλεσε αυτή την εκδήλωση και φυσικά το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας που πρωτοστατεί σε όλες αυτές τις δωρεάν ιατρικές παροχές προς τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας»

Από την πλευρά της η  κ. Μαρία Καλπουζάνη δήλωσε τα εξής: «Ως πολίτες που νοιάζονται για τον τόπο τους κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να παρέχουμε στους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας ενημέρωση και εξετάσεις πρόληψης στο πλαίσιο των κοινωνικών ιατρείων. Πρόκειται για μια δράση-θεσμό πλέον που ανοίγει τα φτερά του σε όλη την Αιτωλοακαρνανία και έχει βοηθήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας με θέματα υγείας. Θα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε για το καλό του τόπου όχι μόνο με δράσεις ιατρικού χαρακτήρα αλλά και με ημερίδες ευαισθητοποίησης για κοινωνικά ζητήματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο επαγγελματικός προσανατολισμός κα. Και φυσικά θα συνεχίσουμε με συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας συμβάλλοντας έτσι στον δημόσιο διάλογο όχι με λόγια αλλά με πρόγραμμα και ουσία».

Διαβάστηκε 424 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.