Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:24 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 18:10

Σκάνδαλο η προκήρυξη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ευφυής γεωργία: το παιχνίδι που με σημαδεμένα χαρτιά έπαιξαν οι συνδαιτημόνες ενός γεύματος, η επίγευση του οποίου είναι πικρή.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, με απόφαση του Διοικητικού της  Συμβουλίου, το οποίο συνήλθε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και διεξοδικά συζήτησε τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο των 31 εκατομμυρίων ευρώ και τον υψηλής ευκρίνειας φωτογραφικό διαγωνισμό για τον «ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα», τον οποίο και ως φορέας εκπροσώπησης χιλιάδων παραγωγών σε όλη τη χώρα αρνήθηκε να «νομιμοποιήσει» με τη συμμετοχή της, δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο και κάθε θεσμική δυνατότητα, προκειμένου να καταδείξει στο σύνολο της ελληνική κοινωνίας την άθλια μεθόδευση σε βάρος των αγροτών και την ευθεία παραβίαση των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων.

Σημειώνουμε ότι η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, χωρίς να παραβλέπει τα μεγάλα προβλήματα του χώρου, που, δυστυχώς, παραμένουν άλυτα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ευφυούς γεωργίας και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα, μέσω του σχήματος «ΑγροΕνόρασις», στο οποίο μετέχουν μεγάλοι Συνεταιρισμοί, Πανεπιστήμια και εταιρείες τεχνολογίας αιχμής, έχοντας μάλιστα από ετών εφαρμόσει πιλοτικά προγράμματα γεωργίας ακριβείας, διεκδικεί και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα.

Η ομόθυμη απόφαση του Δ. Σ. της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ είναι να συμμετέχει σε κάθε υγιή προσπάθεια. Και στον σχετικό διαγωνισμό, όταν αυτός επαναπροκηρυχθεί, δίνοντας τη δυνατότητα επί ίσοις όροις να μετέχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, ώστε μεταξύ πολλών προτάσεων/λύσεων, η πολιτεία να επιλέξει την πλέον πρόσφορη.

Κάτι που, φυσικά, δεν συνέβη με την προκήρυξη του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, αφού η προκήρυξη είχε έτσι «φιλοτεχνηθεί», ώστε μόνο μια εταιρεία ιδιωτικών και αλλότριων συμφερόντων να πληροί τις προϋποθέσεις.

Πρόκειται για μια διαδικασία έντεχνου αποκλεισμού άλλων ενδιαφερομένων, αφού το περιθώριο του ενός (1) μηνός που έδινε ο εν λόγο Διεθνής Διαγωνισμός για την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής, έδινε εξ αρχής την αίσθηση ότι μόνο αν κάποιος ήταν εκ των προτέρων ενήμερος και είχε προετοιμαστεί θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Αίσθηση που έγινε βεβαιότητα όταν αγνοήθηκε το μπαράζ αιτημάτων για δίμηνη παράταση, απολύτως επιβεβλημένη δε και από το γεγονός ότι πολλές περιοχές της χώρας είχαν κηρυχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, αδυνατώντας να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτεί ένας πολύπλοκος και δαιδαλώδης τέτοιος Διεθνής Διαγωνισμός (μόνο για την ηλεκτρονική υπογραφή χρειάζεται κανείς δέκα ημέρες!).

Αγνόησαν παράλληλα τις επίσημες καταγγελίες της επιστημονικής κοινότητας, που αποδόμησε πλήρως την προκήρυξη, αγνοήσαν τις δικές μας καταγγελίες, αδιαφόρησαν για την κοινωνική κατακραυγή της «προκαταβολικής δημοπρασίας κλεμμένων αγαθών».

Και στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, η απάντηση ήταν πως ένας κτηνοτροφικός συνεταιρισμός δεν έχει έννομο συμφέρον για μια προκήρυξη έργου ευφυούς γεωργίας!!!

Με άλλα λόγια, στην αναφορά ότι «ο διαγωνισμός είναι στημένος», στην καταγγελία ότι πρόκειται για σκάνδαλο, ότι χαρίζουν σε ημετέρους 31 εκατ. ευρώ, η απάντηση ήταν «και εσάς τι σας νοιάζει;»!!!

Το ότι οι κτηνοτρόφοι της χώρας καλλιεργούν εκατομμύρια στρέμματα με καλαμπόκι, μηδική, βίκο, κριθάρι και τόσα άλλα κτηνοτροφικά φυτά, προφανώς το αγνοούν. Όπως αγνοούν και τη Συνθήκη της Γενεύης, τον καταστατικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωση, δηλαδή το ευρωπαϊκό Σύνταγμα, το οποίο σαφώς ορίζει ότι και ο κτηνοτρόφος είναι αγρότης.

Γίνεται, λοιπόν, σαφές, ότι οι αποφάσεις έχουν προ πολλού ληφθεί και καθόλου δεν δείχνουν οι ιθύνοντες να συγκινούνται απ’ το γεγονός ότι η συναλλαγή έχει αποκαλυφθεί.

Ωστόσο, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ αναμένει την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.), στην οποία έχει προσφύγει, καταθέτοντας μια σειρά από νομικά επιχειρήματα που με σαφήνεια αποδεικνύουν ότι ο εν λόγο διαγωνισμός ήταν απολύτως φωτογραφικός και πρέπει να ακυρωθεί.

Ακολουθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον χρειαστεί. Πέραν του διαδικαστικού και νομικού χαρακτήρα της όλης υπόθεσης όμως, υπάρχει και η ηθική διάσταση. Όπως και το πολιτικό σκέλος.

Αναλυτικά το κείμενο της προσφυγής στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

 

Διαβάστηκε 867 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία