Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 19:39

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-0 (Δηλώσεις Προπονητών)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δέλλας: «Βαρύ σκορ, αλλά θα υπάρξουν κέρδη μελλοντικά»

Ο Τραϊανός Δέλλας στάθηκε στις εμπειρίες που παίρνουν οι νεαροί παίκτες του Παναιτωλικού, ακόμη κι από μια βαριά ήττα όπως το 4-0 από την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναιτωλικού.

«Το σκορ είναι βαρύ για εμάς. Ξέροντας εκ των προτέρων τις δυσκολίες, θεωρώ ότι είδαμε ένα πρώτο ημίχρονο πολύ ισορροπημένο μέχρι το 1-0. Χωρίς φάσεις. Σημείο-κλειδί ήταν το πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Εύκολο γκολ κατά τη γνώμη μου. Είπαμε καποια πράγματα στο ημίχρονο αλλά το 2-0 έκρινε το ματς και ήρθε αυτή η βαριά ήττα που με προβληματίζει γιατί στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν πάρα πολλά λάθη. Δικαιολογημένα μεν γιατί έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες, αλλά από την άλλη δώσαμε στην ΑΕΚ την ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι της. Από αυτά τα παιχνίδια οι νεαροί παίκτες που έχουμε παίρνουν εμπειρίες. Οι δυσκολίες για μένα εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι μεσοεπιθετικά, είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές μας. Θέλουμε πάντως να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, δίκαιη η νίκη της».

Για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν είχε καμία σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Διαφορετικό να παίζεις εντός, διαφορετικά εκτός. Το ΟΑΚΑ είναι πολύ δύσκολο γήπεδο για μια ομάδα που δεν το ξέρει. Επιθετικά ήμασταν ανύπαρκτοι. Αυτό συνέβη και στα δύο ημίχρονα, αλλά στο πρώτο ήμασταν πολύ καλά αμυντικά τουλάχιστον. Ολα αυτά τα ματς με τους μεγάλους αντιπάλους δεν είναι στα δικά μας κυβικά, αλλά πρέπει να έχουμε κέρδη και αυτά θα είναι οι εμπειρίες που παίρνουν οι νεαροί παίκτες».

Για το αν παίζει ρόλο η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου: «Οταν μιλάμε για νεαρούς παίκτες, δεν υπάρχει αυτό. Μαζεύουν εμπειρίες, τα λάθη είναι αυτά που δημιουργούν εμπειρίες και μέσα από αυτά τα λάθη μαθαίνουν και παίρνουν περισσότερα πράγματα. Ο Παναιτωλικός έχει να κερδίσει από τις εμπειρίες που θα πάρουν αυτά τα νέα παιδιά».

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος με την ΑΕΚ μετά το 4-0 επί του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σεβιγιάνος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Για το αν αυτό που θέλει να δει από εδώ και στο εξής είναι η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου επιθετικά και η ΑΕΚ όλου του 90λεπτου αμυντικά: «Η αλήθεια είναι ότι βελτιώνουμε κάποια πράγματα. Θέλουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Δείξαμε σοβαρότητα στην άμυνα και ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Μπορεί να φαίνεται ότι όλα ήταν εύκολα όταν τελειώνει 4-0 το ματς, αλλά η ομάδα δούλεψε πολύ και δεν επέτρεψε πολλά στον Παναιτωλικό, ο οποίος είναι καλή ομάδα».

Για τον Σβάρνα και αν θα μπορέσει να διεκδικήσει θέση βασικού στο μέλλον: «Ο Τσιγκρίνσκι είναι τραυματίας, ο Τσόσιτς τιμωρημένος. Γιαννούτσος και Σβάρνας δουλεύουν πάρα πολύ καλά, αλλά ο Γιαννούτσος ήταν και με την εθνική ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε όταν μπαίνουν κάποιοι παίκτες να βοηθούν την ομάδα. Επαιξε ένα δυνατό, έντονο παιχνίδι ο Σβάρνας, είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό που έχει κάνει και τώρα πρέπει να δούμε αν έχει χρόνο για να ξεκουραστεί ως την Τετάρτη. Επαιξε με το στρες, είχε διάθεση να δείξει πράγματα και αν σκεφτούμε πόσο καιρό είχε να παίξει, είναι λογικό να είναι κουρασμένος».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν άφησε τον Παναιτωλικό να παίξει καθόλου αφού ήταν συνεχώς στην άμυνα του: «Η αλήθεια είναι ότι κάναμε καλή άμυνα που ξεκινούσε από ψηλά με το πρέσινγκ, συνολικά ως ομάδα. Μερικές φορές κάποιοι μπορεί να σκέφτονται ότι είναι λάθος της άμυνας το να δεχθείς γκολ ή της επίθεσης αν δεν βάλεις γκολ, αλλά είναι η ομαδική λειτουργεία πάντα που κάνει τη διαφορά. Εχω δει πολλά ματς του Παναιτωλικού και δεν πίστευα ότι θα ήταν εύκολο παιχνίδι. Θέλω να συγχαρώ τον Δέλλα, όχι επειδή είναι φίλος μου, αλλά επειδή ο Παναιτωλικός προσπαθεί να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Μου αρέσει το στυλ που έχει αυτή η ομάδα, το πώς παίζει. Αν δεν φάνηκε σήμερα καλή ομάδα ο Παναιτωλικός, είναι επειδή η ΑΕΚ δεν του το επέτρεψε».

Για τους παίκτες που βγήκαν τραυματίες: «Ο Μπακασέτας τραυματίστηκε σε μια υπερέκταση του ποδιού του. Ο Κλωναρίδης είχε κράμπες απλά επειδή έτρεξε πάρα πολύ. Οσα χιλιόμετρα έκανε, τα έκανε σε σπριντ. Αλλά αν θέλουμε να τον κάνουμε πολυεργαλείο, σήμερα έκανε μεγάλο παιχνίδι».

gazzeta,gr

 

 

Διαβάστηκε 1107 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 20:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.