Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:42 μμ
 
wm small
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 19:22

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωρίς να ιδρώσει και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ημιτελικού με την Λαμία, η ΑΕΚ πρόσφερε θέαμα και... σκόρπισε με 4-0 τον ανύπαρκτο, επιθετικά και αμυντικά, Παναιτωλικό!

Οι προπονητές συνηθίζουν να λένε -και έχουν δίκιο- ότι το πρώτο ματς έπειτα από διακοπή του πρωταθλήματος, είναι πολύ επικίνδυνο. Ειδικά όταν αντίπαλος είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα, όπως για παράδειγμα ο Παναιτωλικός. Ο Μανόλο Χιμένεθ, επομένως, έχει λόγους για να είναι ικανοποιημένος από το πώς επέστρεψε στη δράση η ΑΕΚ. Με απόλυτη σοβαρότητα αμυντικά, με τρεξίματα, διάθεση και με τρεις βαθμούς μετά το 4-0 στο ΟΑΚΑ από τα γκολ των Οικονόμου, Μπογέ, Γαλανόπουλου και το αυτογκόλ του Μαλή. Αποστολή εξετελέσθη, δηλαδή, για την πρωταθλήτρια, η οποία ελπίζει να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Μπακασέτα, αφού ακολουθεί την Τετάρτη ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου με την Λαμία...

Από το ξεκίνημα του αγώνα η ΑΕΚ πήρε την μπάλα και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που έδειχνε να έχει ως πρώτο στόχο να αμυνθεί σωστά. Η παραπάνω πρόταση, ουσιαστικά περιγράφει και όσα είδαμε στο πρώτο 45λεπτο, όπου οι μεγάλες φάσεις έλειψαν. Η Ενωση είχε διάθεση και τρεξίματα, πρέσαρε σωστά και δεν επέτρεπε ποτέ στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν έστω στην περιοχή του Μπάρκα, αλλά δεν είχε ευκαιρίες.

Ο Μπογέ μπορεί να έπαιρνε πρωτοβουλίες αλλά από ουσία ελάχιστα πράγματα, ο Λιβάια δεν απέφευγε το λάθος την στιγμή που δεν έπρεπε να το κάνει, ο Μπακάκης ανέβαινε αρκετά αφού δεν υπήρχε κάποια απειλή αμυντικά, αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρχε. Για να υπάρξει, χρειάστηκε τελικά η σέντρα του Μπακασέτα στο 39' και η κεφαλιά του Οικονόμου για το 1-0, αφού ο Κυριακίδης δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Και κάπως έτσι, λιτά, έφυγε το πρώτο ημίχρονο...

Το δεύτερο, πάντως, ήρθε με γκολ. Με αυτογκόλ, για την ακρίβεια. Το έβαλε στο 50' ο Μάλης, μετά το γύρισμα του Κλωναρίδη, για να γίνει το 2-0 για την ΑΕΚ, η οποία -αφού πρώτα έκανε αναγκαστική αλλαγή με τον Μάνταλο στη θέση του Μπακασέτα- μπορούσε πλέον να διαχειριστεί όπως ήθελε το ματς. Και το διαχειρίστηκε μάλλον με τον αναμενόμενο τρόπο. Με σοβαρότητα, δηλαδή, πάντα ανασταλτικά κι από εκεί και πέρα με ψάξιμο για το τρίτο γκολ, χωρίς όμως να φορτσάρει και ιδιαίτερα.

Τουλάχιστον μέχρι να μπει ο Αλμπάνης, ο οποίος θέλει να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Μανόλο Χιμένεθ και στο 70' θα μπορούσε και να σκοράρει με το σουτ που έκανε μετά την απομάκρυνση του Μαλή στη σέντρα του Μπακάκη. Δεν το έκανε αυτός, το έκανε τελικά ο Μπογέ στο 82', με ωραία ενέργεια και τελείωμα, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0. Και στο επόμενο λεπτό, σαν κερασάκι στην τούρτα, ήρθε και το 4-0 από τον Γαλανόπουλο, για να κλείσει ευχάριστα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Το οποίο, εν τω μεταξύ, παραμένει κρύο στις 31 Μαρτίου...

Man of the match: Θα "χρίσουμε" τον Μπακασέτα, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ φτιάχνοντας το 1-0 του Οικονόμου, αλλά ήταν πολύ καλός -στο δεύτερο ημίχρονο- και ο Μπογέ. Εβαλε γκολ, ήταν μέσα στις φάσεις, γενικά έδειξε μεγάλη διάθεση.

Αδύναμος κρίκος: Συνολικά ο Παναιτωλικός ήταν κακός, ειδικά δημιουργικά δεν έκανε τίποτα, αλλά ανάμεσα στους κακούς θα... ξεχωρίσουμε τον Μανά. Δεν κράτησε μπάλα, δεν βοήθησε επιθετικά, δεν έκανε τίποτα.

Στο ύψος του: Ο νεαρός Σβάρνας κλήθηκε για πρώτη φορά να παίξει βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος και τα πήγε πολύ καλά. Οχι ότι είχε και πολλή δουλειά, αλλά όποτε χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε σωστά.

Η γκάφα: Το αυτογκόλ του Μαλή που ουσιαστικά έβαλε τέλος στο ματς.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα με τον διαιτητή Φωτιά, αλλά ο 1ος βοηθός Παπαδάκης έκανε λάθος σε δύο υποδείξεις οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο. Μικρό το κακό, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ματς βασικά ήταν αδιάφορο βαθμολογικά για την ΑΕΚ μετά τη νίκη της στο Περιστέρι πριν τη διακοπή, αλλά το γεγονός ότι είχε πολλή διάθεση και τρεξίματα σε ένα αδιάφορο ματς, μόνο θετικό μπορεί να είναι.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Χουλτ, Κλωναρίδης (76' Γκάλο), Μπακασέτας (52' Μάνταλος), Μπογέ, Λιβάια (67' Αλμπάνης).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μάλης, Μάρκος Πάουλο (53' Τσιγγαράς), Μιχάι, Μάσουρεκ, Πέδρο Αμαράλ, Μπαΐροβιτς, Μαρινάκης (76' Λιάβας), Λουσέρο, Μανά (64' Γκούγκα), Ντίας.

gazzeta.gr

 

Διαβάστηκε 1109 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.