Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 15:19

Η Ναυπακτία δείχνει το δρόμο στην Ανακύκλωση – Ημερίδα και διανομή προϊόντων από την ανακύκλωση στους πολίτες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γ.Ε.Ν. Αιτωλ/νίας έχοντας βάλει στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας τους την φροντίδα του περιβάλλοντος, γνωρίζοντας πως η προστασία του θα πρέπει να αποτελεί βασικό μέλημα καθενός από εμάς και με αφορμή την ένταξη του Δήμου στο πιλοτικό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής σακουλών Πολλαπλών Χρήσεων και τροχήλατων μέσων μεταφοράς από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.),διοργάνωσαν χθες το απόγευμα στον όροφο του κτιρίου ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ημερίδα με τίτλο: «Η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.)

Πριν και μετά την ημερίδα διατέθηκαν στους πολίτες σακούλες πολλαπλών χρήσεων,τροχήλατα καροτσάκια μεταφοράς,συσκευασμένο κομπόστ (παραχθέν προϊόν της διαδικασίας κομποστοποίησης) καθώς και ενημέρωση του προγράμματος κομποστοποίησης στην οποία μετέχει ο Δήμος μέσω του Συνδέσμου
Η φροντίδα του περιβάλλοντος, αποτελεί δείκτη πολιτισμού, κοινωνικής και περιβαλλοντολογικής συνείδησης γι’ αυτό και ο δήμος Ναυπακτίας πρωτοστατεί με συνεχείς δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με μοναδικό στόχο η Ανακύκλωση να γίνει υπόθεση όλων μτρικας.

Στην εκδήλωση που όπως αναφέραμε,παρέστη ως κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος του Ελληνικού οργανισμού ανακύκλωσης-Αρχιτέκτονας μηχανικός κ.Δημήτρης Πολιτόπουλος ο οποίος μάλιστα έλκει την καταγωγή του από τη Ναυπακτία,εκπρόσωπος της Εκκλησίας πατέρας Συμεών,ο αντιπεριφερειάρχης ενέργειας και περιβάλλοντος κ.Νίκος Μπαλαμπάνης,ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Παναγιώτης Λουκόπουλος,ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα ανακύκλωσης στον δήμο Ναυπακτίας Κώστας Καρακώστας,ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Γιώργος Σιαμαντάς,ο πρόεδρος της 1ης ΓΕΝ Αιτωλ/νίας κ.Χρήστος Σαλαμούρας,πολίτες και μικροί μαθητές σχολείων

nafpaktianews.gr

Διαβάστηκε 484 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.