Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 00:29

Το Αγρίνιο γιόρτασε την «Ώρα της Γης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που συμμετείχαν απόψε στο Αγρίνιο στην «Ώρα της Γης». Από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 έσβησαν τα φώτα στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία φέτος συμπληρώνει δώδεκα χρόνια.

Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ως συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Δώδεκα χρόνια μετά, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη συμμετοχική δράση για το περιβάλλον που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης. Πολίτες, οργανισμοί και επιχειρήσεις στέλνουν κάθε χρόνο το δικό τους μήνυμα.

Το μήνυμα της «Ώρας της Γης» είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.

Και βέβαια στο τελετουργικό για μία ακόμα χρονιά πρωταγωνίστησε η γνωστή επιχείρηση «Συντριβάνι» στην πλατεία Παναγοπούλου, ενώ συμμετείχαν κι άλλες επιχειρήσεις του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 753 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.