Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 20:22

Αγρίνιο: Κινητοποίηση ΕΚΑ και ΠΑΜΕ ενάντια στις «μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέλη του ΕΚΑ και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα, στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο, για να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της κινητοποίησης μοίρασαν στους πολίτες την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Το Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στους εργαζόμενους , ανέργους, συνταξιούχους  και τη νεολαία της περιοχής  τις μεθοδεύσεις  της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ) που προσπάθησαν με κάθε τρόπο , ακόμη και με κινήσεις μαφίας, να επιβάλουν τους εργοδότες, τους νόθους  και τους μπράβους  μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους.

Το 37ο Συνέδριο  της Γ.Σ.Ε.Ε. που ήταν προγραμματισμένο  να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα  στις 14- 17 Μάρτη  δεν ξεκίνησε ποτέ  με δική τους ευθύνη.

Οι αντιπρόσωποι απ’ όλη τη χώρα  που συσπειρώνονται  στο ΠΑΜΕ  έκαναν κάθε προσπάθεια να ξεκινήσει το συνέδριο με βάση το καταστατικό και φυσικά χωρίς  τους  «μαϊμούδες»  – εργοδότες αντιπροσώπους  που ήθελε η πλειοψηφία . Σ’ αυτή την κατεύθυνση  σημαντική ήταν η συμβολή και της εργατικής τάξης,  που συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις   που πραγματοποιήθηκαν ,  απαιτούσαν να γίνει  συνέδριο  που να ανταποκρίνεται  στις ανάγκες  των εργατών . Να συζητηθούν τα προβλήματα  και η οργάνωση  της δράσης  των συνδικάτων  για την προώθηση  και επίλυσή τους, κόντρα στις πολιτικές  και στόχους  κυβέρνησης –Ε.Ε.- επιχειρηματικών ομίλων .

Η πλειοψηφία  της Γ.Σ.Ε.Ε.  κάθε άλλο  παρά να γίνει  ένα τέτοιο συνέδριο ήθελε.  Το απέδειξαν οι μεθοδεύσεις τους , δεν  έκαναν Δ.Σ. για να βγουν οι απαραίτητες επιτροπές διεξαγωγής του Συνεδρίου. Οι αντιπρόσωποι δεν παρέλαβαν τις κάρτες τους  υπεύθυνα , παρά τις βρήκαν στα δωμάτιά τους και όχι όλοι. Το καθήκον αυτό το ανέθεσαν στις καμαριέρες του ξενοδοχείου .  Ήθελαν να πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο παρωδία .

Τις μέρες  που ήταν να πραγματοποιηθεί το συνέδριο τις αξιοποίησαν  για αναψυχή και ντόλτσε βίτα  στα 5στερα ξενοδοχεία και στα θέρετρα  της Καλαμάτας  και της γύρω περιοχής.

Τα περί δημοκρατίας  και οι καταγγελίες  απέναντι στους  αντιπροσώπους του ταξικού κινήματος  του ΠΑΜΕ πέφτουν στο κενό  από τις ίδιες τις ενέργειες τους.

Ήθελαν να πάρουν μέρος  στο συνέδριο εκπρόσωποι  σωματείων , Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών  που ήταν  οι ίδιοι εργοδότες με πρώτο και καλύτερο  το γνωστό  πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ που ήταν πρόεδρος  και διευθύνων σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες  και αντιπρόσωποι μαϊμού, 53  τον αριθμό,  που δεν είχαν  τα απαραίτητα  δικαιολογητικά , με βάση τον έλεγχο  που έγινε.

Καλούσαν  από την κυβέρνηση  και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη  να πάρουν μέτρα καταστολής , να επέμβουν τα ΜΑΤ . Αν νομίζουν  πως θα τρομοκρατήσουν  έτσι τους εργαζόμενους, είναι βαθιά νυχτωμένοι .

Το Ε.Κ.Α., τα ταξικά σωματεία  καλούν την εργατική τάξη  της περιοχής  να συσπειρωθούν  στα σωματεία τους ,  να  συνεχίσουμε τον αγώνα  απέναντι στη σαπίλα  που αναδίνουν   αυτοί  που παρουσιάζονται  ως εκπρόσωποι των εργατών  και μέσα στα γραφεία τους  σχεδιάζουν  καθημερινά  τον αφοπλισμό  των αγώνων  , την εξουδετέρωση  των συνδικάτων , να μπορούν οι εργοδότες να τσακίζουν  τους εργαζόμενους  και να κερδίζουν  περισσότερα.

Με σύνθημά μας  «Συνδικάτα εργατών και όχι  των εργοδοτών – Γ.Σ.Ε.Ε. εργατών και όχι των εργοδοτών», συνεχίζουμε τον αγώνα μας».

pame-eka-exormisi (4)

pame-eka-exormisi (1)

pame-eka-exormisi (3)

pame-eka-exormisi (2)

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 518 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.