Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:00 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 18:43

Δηλώσεις Δημάρχου Αγρινίου κου Γεωργίου Παπαναστασίου για την Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας: «Σήμερα, το Έθνος  τιμά  με υπερηφάνεια  την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Σήμερα,  η Εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης και  ο Ελληνισμός υποκλίνεται στον ηρωισμό των προγόνων του.

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί μία από τις πλέον  ένδοξες σελίδες της νεώτερης ιστορίας μας. Οι υπόδουλοι έλληνες ξεσηκώθηκαν και  διεκδίκησαν  ελευθερία και αυτοδιάθεση. Αυτός ο ιερός αγώνας μας υπενθυμίζει  το  χρέος για διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση. Και αυτή η επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με σύγχρονες μάχες. Καλούμαστε εκ νέου  να φανούμε άξιοι συνεχιστές του μεγαλείου των ηρώων μας και να αποδείξουμε ότι με πίστη, εθνική ομοψυχία και φιλοπατρία μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Χώρα μας».

 

Διαβάστηκε 461 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.