Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 00:07

Πανελλήνιος διαγωνισμός αφίσας Εορτών Εξόδου Μεσολογγίου 2019: Βραβείο σε φυλακισμένο του Κορυδαλλού!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συγκινεί η συμμετοχή αλλοδαπού στον διαγωνισμό μέσα από τις φυλακές

Μία ξεχωριστής σημασίας βράβευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου στο Μεσολόγγι, παράλληλα με την γνωστοποίηση του αποτελέσματος διαγωνισμού που έχει προκηρυχτεί σε πανελλαδικό επίπεδο, για την καλύτερη αφίσα των Εορτών Εξόδου Μεσολογγίου 2019.

Μεταξύ λοιπόν των διαγωνιζόμενων, συμπεριλαμβάνεται και ένας 25χρονος έγκλειστος των φυλακών του Κορυδαλλού, ο οποίος πληροφορήθηκε για τον διαγωνισμό και μέσω του Διευθυντή του Κορυδαλλού και του δικηγόρου του, ήρθε σε επαφή με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δήμου Μεσολογγίου Σπύρο Χολέβα και δήλωσε συμμετοχή!

Σύμφωνα με τον κ. Χολέβα «ο νεαρός έγκλειστος – καλλιτέχνης, ζωγράφισε με ένα ιδιαίτερο τρόπο την πύλη του Μεσολογγίου, την οποία συνδυάζει με την ιστορία της ιερής πόλης σε σχέση με την Έξοδο από τα δεσμά του.

Η περίπτωση του 25χρονου αλλοδαπού, Αλβανικής υπηκοότητας, που φυλακίστηκε για κλοπή είναι ιδιάζουσα, καθώς μέσα από τις φυλακές, κατάφερε και πέτυχε την εισαγωγή του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο! Ο 25χρονος καλλιτέχνης, έχει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχει συνδεθεί συναισθηματικά με την χώρα μας και για το λόγο αυτό θέλησε να ζωγραφίσει για την ιστορία της χώρας και το Μεσολόγγι, παρά το γεγονός ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας!

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου Τάσος Σκαρμούτσος δήλωσε στη «Σ»: «Το μήνυμα της Εξόδου απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο. Δεν γνωρίζει όρια ή περιορισμούς. Μιλά και απευθύνεται στις ψυχές των ανθρώπων, ακόμη κι εκείνων που υπερέβησαν τα όρια των νόμων. Η ελευθερία ως αγαθό άλλωστε είναι ανεκτίμητη. Κι όσοι την έχουν στερηθεί για κάθε λόγο, αντιλαμβάνονται ίσως περισσότερο την αξία της. Η συμμετοχή του συνανθρώπου μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό αφίσας για τις Εορτές Εξόδου ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης ήταν απρόσμενη. Ωστόσο κρίνεται ισότιμα όπως όλες οι υπόλοιπες. Να ευχηθούμε στον ίδιο οι μέρες που περνούν -όσο δύσκολες κι αν είναι- ν’ ανοίξουν ένα μονοπάτι σκέψης, γνώσης κι αυτοβελτίωσης. Τον ευχαριστούμε για τη συμμετοχή».

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 822 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.