Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:48 πμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 18:48

Κατάμεστη η βιβλιοθήκη της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου για τον “μνημειακό πλούτο γύρω από τη Λιμνοθάλασσα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στον κατάμεστο χώρο της Βιβλιοθήκης της, στο Βυρώνειο Κτήριο, η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησε με επιτυχία την εκδήλωση “Ο μνημειακός πλούτος γύρω από την Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου: Από τα σπήλαια της Βαράσοβας στην Παναγία της Φοινικιάς του Λόρδου Βύρωνα”, με ομιλήτρια την Αρχαιολόγο, Δρ. Ολυμπία Βικάτου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η εξαίρετη επιστήμων, μιλώντας με γλαφυρότητα και περιεκτικό αλλά κατανοητό λόγο, παρέθεσε την ιστορία των μνημείων, που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως. Εντύπωση έκαναν οι ιστορικές αναφορές, που προέκυψαν από προσωπική εμβριθή έρευνα της ομιλήτριας, απόδειξη της πολυσχιδούς προσωπικότητάς της.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, Ροδάνθη Φλώρου, απένειμε στην Δρ. Ολυμπία Βικάτου, περγαμηνή με τον τίτλο του επίτιμου μέλους της Βυρωνικής Εταιρείας, που ομόφωνα είχε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην τιμώμενη δόθηκε για αναμνηστικό, ένα χαρακτικό με τον Λόρδo Βύρωνα, έργο του Αιτωλικιώτη ζωγράφου-χαράκτη, Μιχάλη Κότσαρη, που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης κατόπιν παραγγελίας της Βυρωνικής Εταιρείας.

Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, Μιμίκα Γαβρίνα, Μουσειοπαιδαγωγός στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, ενώ ο Αρχαιολόγος, κ. Γεώργιος Σταμάτης, επιμελήθηκε της παρουσίασης του power point.

“Θερμά συγχαρητήρια στην διοργανώτρια Εταιρεία και στην διακεκριμένη επιστήμονα” καταλήγει η ανακοίνωση της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Σταμάτης, Αρχαιολόγος

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 598 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.