Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:38 μμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 18:45

Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας “Δημήτρης Ψαθάς” διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια (1919 – 2019) από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που κοινοποίησε χθες στον Τοπικό Τύπο, με αυτή την εκδήλωση άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων “για να κρατηθεί άσβεστη η φλόγα της μνήμης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

1919-2019.100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ο Σύλλογός μας με την αποψινή εκδήλωση με θέμα “Η συμβολή της οικογενείας Υψηλάντη στην Ελληνική Επανάσταση” άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων όχι μόνο για να τιμήσουμε τα 353.000 θύματα αλλά και για να κρατήσουμε άσβεστη την φλόγα της μνήμης.

Όχι τυχαία και η επιλογή της χρονικής στιγμής για την 1η μας εκδήλωση μιας και θέλαμε να της προσδώσουμε συμβολικό χαρακτήρα και να την συνδέσουμε με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Συγκινητική η παρουσία όλων γεμίζοντας την αίθουσα δείχνοντας την ευαισθησία τους και την αγάπη τους προς τον σύλλογο.

Η βραδιά έκλεισε με ακριτικά τραγούδια από το εφηβικό τμήμα του Συλλόγου μας και την Βάσω Αθανασάκη υπό τους ήχους ποντιακών λυρών από το τμήμα εκμάθησης.

Ευχαριστουμε τους ομιλητές ΖΑΓΚΟΤΑ Βασίλειο και ΣΑΝΔΑΛΙΔΗ Χαρίλαο αλλά και την ΛΙΑΓΚΑ Θεοδώρα η οποία τους συνέδραμε με αποσπάσματα που διάβασε.

Συνεχίζουμε με το “καλαθόπον της αγάπης και βοήθειας” για το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 519 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.