Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:20 πμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 14:48

Στην Ένωση Αγρινίου ο Δημήτρης Μελάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Μελάς και επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγρινίου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Θωμά Κουτσουπιά και με μέλη της διοίκησης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα,  κυριάρχησαν θέματα αγροτικού-αναπτυξιακού ενδιαφέροντος και υπήρξε  διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εθνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, ενώ συζητήθηκαν και επιμέρους θέματα που αφορούν στα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Κουτσουπιάς υποδέχθηκε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ως έναν καλό φίλο και σύμμαχο στην προσπάθεια αναβάθμισης του αγροκτηνοτροφικού χώρου, επισημαίνοντας πως ο κ. Μελάς, τόσο ως αναπληρωτής υπουργός όσο και ως γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προηγουμένως, ήταν πάντα πρόθυμος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να εργαστεί για την επίλυση προβλημάτων, όπως και αλλεπάλληλες φορές έκανε, όπου και όταν χρειάστηκε.

Ο κ. Μελάς, απ’ την πλευρά του, επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης πρωτοβουλιών και εφαρμογής πολιτικών αποφάσεων που θα συμβάλουν στην ουσιαστική ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.

Δήλωσε δε υποχρεωμένος να επισκεφθεί μια οργάνωση που τιμά τις αρχές και τις αξίες του συνεταιριστικού κινήματος, υπενθυμίζοντας τη διαρκή όχληση που είχε ως υπουργός για μείζονα θέματα των αγροτών της περιοχής, «οι οποίοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όσο υπάρχει η Ένωση Αγρινίου», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Τη συνάντηση απασχόλησε επίσης η εκπροσώπηση των συνεταιρισμών στις κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca, με τον κ. Μελά να εκτιμά ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για τη μέγιστη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα και συναίνεση της εκπροσώπησης.

 Επίσης, αφού διεξοδικά ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα και τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Ένωση Αγρινίου και άλλοι φορείς, υπό τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, καταγγέλλοντας ως απολύτως «φωτογραφικό» τον διαγωνισμό και προσφεύγοντας στα αρμόδια όργανα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είπε με νόημα ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα βρει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή τη συζήτηση, εφόσον οι αγρότες μας δώσουν τη δυνατότητα εκεί να διερευνηθούν μεθοδεύσεις που μπορεί να θιγούν το ίδιο το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Τέλος, αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και αφού του ευχήθηκε καλόν αγώνα και καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς κάλεσε τον κ. Δημήτρη Μελά να επισκεφθεί ξανά την Αιτωλοακαρνανία ως ευρωβουλευτής, στο πλαίσιο αναπτυξιακής πρωτοβουλίας που θα αναλάβει.

Διαβάστηκε 943 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία