Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:00 μμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 14:03

40 ιστορίες «αποτυχίας» που θα σας εμπνεύσουν να πετύχετε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έχετε ακούσει την ιστορία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ που έγραψε τον Harry Potter

Σήμερα είναι δισεκατομμυριούχος και μία από τις πιο επιτυχημένες συγγραφείς στον κόσμο, αλλά κάποτε ζούσε με τη βοήθεια της πρόνοιας. Έμενε μόνη της με το μωρό της στο Εδιμβούργο, σε διαμέρισμα με ποντίκια και για να γράφει πήγαινε σε καφετέριες. Το μυθιστόρημά της Harry Potter απορρίφθηκε από 12 εκδοτικούς οίκους, πριν ο 13ος να πει το ναι.

Μάλιστα το καλοκαίρι που συμμετείχαμε σε ένα tour Harry Potter στο Λονδίνο και επισκεφτήκαμε μερικά από τα κτίρια, δρόμους και γειτονιές που ενέπνευσαν την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στη συγγραφή των βιβλίων της, ο ξεναγός μας είπε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία της. Παραλίγο να απορρίψει και ο 13ος εκδοτικός οίκος το βιβλίο!

Ευτυχώς έβαλε το χέρι της και η 8χρονη κόρη του εκδότη, η οποία έγραψε στον μπαμπά της: «Ο ενθουσιασμός σε αυτό το βιβλίο με έκανε να αισθανθώ μια ζεστασιά μέσα μου. Νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που θα μπορούσε να διαβάσει ένα παιδί 8/9 χρονών».

40 ιστορίες «αποτυχίας» που θα σας εμπνεύσουν να πετύχετε

Σκεφτόμουν λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να μην απογοητευόμαστε, να μην παίρνουμε την «αποτυχία» προσωπικά και να συνεχίζουμε να επιμένουμε.

Στον κόσμο του blogging, ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι bloggers αποτυγχάνουν είναι αυτός ακριβώς: Απογοητεύονται πριν να δουν αποτελέσματα και τα παρατάνε. Είναι αυτό που θα είχε συμβεί και στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αν είχε απογοητευτεί και τα είχε παρατήσει μετά το πρώτο, το δεύτερο ή το δωδέκατο όχι.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ όμως δεν ήταν η μόνη που επέμενε και τα κατάφερε. Υπάρχουν δεκάδες ακόμα ιστορίες επιτυχημένων ανθρώπων που αντιμετώπισαν απόρριψη και δυσκολίες στα πρώτα τους βήματα.

Έτοιμοι για μια γερή δόση έμπνευσης; Να 39 ακόμα από τις αγαπημένες μου ιστορίες:

39.
Ο Vincent Van Gogh πούλησε μόνο έναν πίνακα όσο ζούσε, για 400 φράγκα. Αυτό δεν τον σταμάτησε από το να ολοκληρώσει 900 έργα τα οποία σήμερα αξίζουν εκατομμύρια.

38.
O Albert Einstein άρχισε να μιλάει όταν ήταν 3-4 και έμαθε να διαβάζει στα 7. Οι δάσκαλοι και οι γονείς του νόμιζαν ότι είχε πρόβλημα. Αποβλήθηκε από το σχολείο και αργότερα απέτυχε στις εξετάσεις να μπει στο Swiss Polytechnic Institute στη Ζυρίχη. (Τελικά τα κατάφερε, αλλά όταν αποφοίτησε δεν μπορούσε να βρει δουλειά γιατί κανείς από τους καθηγητές του δεν τον συμπαθούσε αρκετά ώστε να του γράψει συστατική επιστολή.)

37.
Στον Sidney Poitier είπαν κατά τη διάρκεια μίας ακρόασης να «σταματήσει να ξοδεύει το χρόνο των ανθρώπων και να πάει να γίνει λαντζέρης ή κάτι τέτοιο». Αργότερα στην καριέρα του κέρδισε Oscar και έγινε ένας από τους πιο αξιοσέβαστους ηθοποιούς.

36.
To Angry Birds, το τόσο δημοφιλές αυτό παιχνίδι, ήταν η 52η προσπάθεια της Rovio, της εταιρίας που το έφτιαξε. Ξόδεψαν 8 χρόνια και κόντεψαν να πτωχεύσουν πριν τελικά να τα καταφέρουν να εκτοξευθούν.

35.
Ο Walt Disney απολύθηκε από εφημερίδα γιατί «δεν είχε φαντασία ούτε καλές ιδέες.» Επίσης χρεοκόπησε αρκετές φορές στη ζωή του.

34.
Το WD-40, ένα λιπαντικό που βρίσκεται στα περισσότερα kit εργαλείων, πήρε το όνομά του επειδή τα πρώτα 39 πειράματα απέτυχαν. WD-40 σημαίνει “Water Displacement–40th Attempt.” Ευτυχώς που συνέχισαν να προσπαθούν.

33.
Τα γνωστά χαρτάκια post-it που βρίσκονται πάνω σε κάθε γραφείο ήταν ένα λάθος. Αναζητώντας μία πανίσχυρη φόρμουλα κόλλας, επιστήμονες της 3M απέτυχαν παταγωδώς αλλά κατέληξαν με τα post-it. [Όλη η ιστορία εδώ: Το λάθος που κόλλησε].

32.
Η Όπρα Γουίνφρι υποβιβάστηκε από τη θέση της ως παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων. Της είπαν ότι δεν ήταν κατάλληλη για την τηλεόραση.

Στην Όπρα Γουίνφρι είπαν ότι δεν είναι κατάλληλη για την τηλεόραση. Click To Tweet

31.
O Αλχημιστής πούλησε μόνο 800 αντίτυπα στην πρώτη του έκδοση και ο εκδότης αποφάσισε να το αποσύρει. Σήμερα αποτελεί ένα από τα best-seller όλων των εποχών.

30.
H Whoopi Goldberg παράτησε το σχολείο και επιζούσε για κάποιο χρονικό διάστημα μέσω της πρόνοιας. Αργότερα δούλεψε ως οικοδόμος, ταμίας και μακιγιέζ πτωμάτων σε γραφείο τελετών.

29.
Οι δάσκαλοι του Thomas Edison είπαν ότι ήταν «πολύ χαζός για να μάθει οτιδήποτε». Απολύθηκε από τις δύο πρώτες του δουλειές επειδή δεν ήταν αρκετά παραγωγικός. «Χαζός», «μη παραγωγικός», αλλά 2.000 προσπάθειες αργότερα, κατασκεύασε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.

28.
Ο Colonel Sanders, ιδρυτής των Kentucky Fried Chicken πήρε την πρώτη του επιταγή σύνταξης ύψους 99 δολαρίων σε ηλικία 65 ετών. Είχε ένα μικρό σπίτι, ένα παμπάλαιο αυτοκίνητο και ήταν φτωχός. Αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να αρχίσει να πλησιάζει ιδιοκτήτες εστιατορίων, προσφέροντας τη συνταγή του δωρεάν με αντάλλαγμα ένα ποσοστό από τα κέρδη. 1.009 ιδιοκτήτες εστιατορίων τον απέρριψαν μέχρι που πήρε το πρώτο του ναι.

27.
Ο Sylvester Stallone αποβλήθηκε από 14 σχολεία σε 11 χρόνια. Οι καθηγητές του τον αποθάρρυναν από το να ακολουθήσει καριέρα στην ηθοποιία και το σενάριό του για το “Rocky” απορρίφθηκε από όλες τις εταιρίες εκτός από μία που η μόνη της προϋπόθεση ήταν να μην παίξει εκείνος.

26.
Στον Tom Cruise αρνήθηκαν ρόλο στην τηλεοπτική σειρά “Fame” γιατί δεν ήταν «αρκετά όμορφος».

25.
Οι ατζέντηδες του modeling της Marilyn Monroe θεωρούσαν ότι έπρεπε να ακολουθήσει καριέρα ως γραμματέας.

24.
Ο δάσκαλος του Elvis Presley στο Λύκειο του έβαλε «Γ» και του είπε ότι δεν μπορούσε να τραγουδήσει.

Ο δάσκαλος του Elvis Presley στο Λύκειο του είπε ότι δεν μπορούσε να τραγουδήσει Click To Tweet

23.
Οι δάσκαλοι του Μπετόβεν θεωρούσαν ότι είναι ανεπίδεκτος στο βιολί και ότι ποτέ δε θα μπορούσε να τα καταφέρει ως συνθέτης. Όπως φυσικά ξέρουμε, συνέθεσε κάποιες από τις καλύτερες συμφωνίες στον κόσμο, παρόλο που ήταν κωφός.

22.
Ο Γκάντι φοβόταν να μιλήσει δημόσια και κατά τη διάρκεια του πρώτης του υπόθεσης, εγκατέλειψε την αίθουσα του δικαστηρίου.

21.
O Μάικλ Τζόρνταν απορρίφθηκε από την ομάδα μπάσκετ του σχολείου του. Σήμερα μας θυμίζει ότι το μυστικό της επιτυχίας του είναι ότι έχει αποτύχει 9000 φορές.

20.
Το «Όσα παίρνει ο άνεμος» απορρίφθηκε 38 φορές.

19.
Το πρώτο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ απορρίφθηκε 30 φορές. Πέταξε το χειρόγραφο στα σκουπίδια και σχεδόν τα παράτησε. Η γυναίκα του το περιμάζεψε και τον ενθάρρυνε να το ξαναστείλει αλλού.

18.
Όταν ο Φρεντ Αστέρ  έκανε το πρώτο του δοκιμαστικό, ο διευθυντής ακροάσεων της MGM έγραψε την εξής αξιολόγηση: «Δεν μπορεί να υποδυθεί. Δεν μπορεί να τραγουδήσει. Ελαφρώς καραφλός. Μπορεί κάπως να χορέψει». Ο Φρεντ Αστέρ διατηρούσε αυτό το σημείωμα στο σπίτι του στο Beverly Hills για να θυμάται τα πρώτα του βήματα.

17.
Η πρώτη επιχείρηση του Χένρι Φορντ απέτυχε. Πτώχευσε πέντε φορές μέχρι να τα καταφέρει να ιδρύσει την Ford Motor Company.

16.
Η ταινία Star Wars απορρίφθηκε από όλα τα κινηματογραφικά στούντιο στο Hollywood πριν την 20th-Century Fox. Τελικά έγινε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές κινηματογραφικές επιτυχίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

15.
Brad Pitt παράτησε το πανεπιστήμιο ενώ του έμεναν λίγα μόλις μαθήματα για να πάρει το πτυχίο της δημοσιογραφίας. Πήγε στο Hollywood όπου άρχισε να δουλεύει σε ένα fast food φορώντας μία γιγάντια στολή κοτόπουλου.

14.
Ο Louis Pasteur ήταν μέτριος μαθητής στο πανεπιστήμιο. Ήταν στην 15η θέση μεταξύ των 22 συμφοιτητών του στη Χημεία.

13.
Όταν η Τζούλι Άντριους έκανε το πρώτο της δοκιμαστικό της είπαν ότι δεν είχε αρκετή φωτογένεια για τον κινηματογράφο.

12.
Ο «Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» απορρίφθηκε 18 φορές πριν να εκδοθεί το 1970. Σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα και είναι στις λίστες των best sellers όλων των εποχών.

11.
Το «Όσα παίρνει ο άνεμος» απορρίφθηκε από περισσότερους από 25 εκδότες πριν να εκδοθεί. Σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και είναι κι αυτό στις λίστες των best sellers όλων των εποχών.

10.
Όταν η Lucille Ball άρχισε να σπουδάζει υποκριτική το 1927, ο επικεφαλής καθηγητής στη σχολή της, της είπε «Δοκίμασε άλλο επάγγελμα».

9.
Οι αδελφοί Wright πέρασαν δυσκολίες, κατάθλιψη και διάφορες ασθένειες πριν να ανοίξουν το κατάστημα ποδηλάτων τους και να αρχίσουν να κάνουν δοκιμές για πτήσεις. Μετά από αρκετές απόπειρες, αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς και αρκετές αποτυχίες, κατάφεραν τελικά να φτιάξουν ένα αεροπλάνο που μπόρεσε να παραμείνει στον αέρα.

8.
Οι παραγωγοί της πρώτης ταινίας του Harrison Ford τού είπαν ότι δεν είχε όλα όσα χρειαζόταν να γίνει μεγάλος σταρ.

7.
Η πρώτη επιχείρηση του Bill Gates  απέτυχε. Με τον συνέταιρό του Paul Allen έφτιαξαν την Traf-O-Data, μία συσκευή καταγραφής στοιχείων κυκλοφορίας, που δεν δούλεψε ούτε καν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που έκαναν για να την πουλήσουν. Παρ’ όλα αυτά θεωρούν ότι η αποτυχία αυτή έβαλε τους σπόρους για να ξεκινήσουν την Microsoft, δύο χρόνια αργότερα.

6.
Όταν ο Andy Warhol έκανε δώρο στο μουσείο MoMA της Νέας Υόρκης έναν πίνακά του, το μουσείο δεν τον δέχτηκε και του ζήτησαν να πάει να τον πάρει πίσω. Σήμερα το μουσείο κατέχει 168 έργα του.

5.
Όταν το πρώτο «Βάλσαμο για την Ψυχή» ολοκληρώθηκε, απορρίφθηκε από 33 εκδότες στην Νέα Υόρκη και άλλους 90 στο συνέδριο American Booksellers Association, μέχρι που τελικά η Health Communications, Inc αποφάσισε να το εκδώσει. Το απέρριπταν γιατί ήταν «πολύ γλυκό» και επειδή «κανείς δε θέλει να διαβάζει μικρές ιστορίες». Μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα του πρώτου εκείνου βιβλίου, ενώ στη σειρά Βάλσαμο για την ψυχή έχουν προστεθεί πάνω από 250 τίτλοι που έχουν μεταφραστεί σε 43 γλώσσες και με πάνω από 500 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

4.
Ο Steven Spielberg απορρίφθηκε τρεις φορές από το University of Southern California School of Theater, Film and Television. Τελικά πέτυχε σε άλλη σχολή αλλά την παράτησε πριν την αποφοίτηση, για να γίνει σκηνοθέτης. Τριάντα πέντε χρόνια αργότερα, το 2002, επέστρεψε για να ολοκληρώσει τις σπουδές του και πάρει το πτυχίο του.

3.
Ο Richard Branson ήταν δυσλεκτικός, έπαιρνε πάντα κακούς βαθμούς και το σχολείο αποτελούσε για εκείνον έναν πραγματικό εφιάλτη. Όμως με τη δυναμική του προσωπικότητα και την αποφασιστικότητά του κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Αγγλίας, ιδρύοντας μεταξύ άλλων την Virgin Records και την Virgin Airlines.

2.
Όταν οι Beatles έκαναν τα πρώτα τους βήματα και πήγαν για οντισιόν στη δισκογραφική εταιρεία Decca Records απορρίφθηκαν. Τους είπαν ότι δεν έχουν μέλλον στη Show Business και ότι τα γκρουπ με κιθάρες είναι ξεπερασμένα. Η απόρριψη αυτή (που είναι γνωστή ως The Decca audition)  θεωρείται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία της μουσικής.

Στους Beatles είπαν ότι δεν έχουν μέλλον στη Show Business. Click To Tweet

1.
Ο Jack Ma είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ασία και ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group. Δεν ήταν όμως πάντα «επιτυχημένος». Τον απέρριψαν σε 30 διαφορετικές δουλειές, ακόμα και σε δουλειές που δεν απαιτούνταν υψηλά προσόντα. Όταν για παράδειγμα άνοιξε KFC στην πόλη του στην Κίνα, 24 άνθρωποι έκαναν αίτηση για δουλειά. Δέχτηκαν τους 23, όλους δηλαδή εκτός από τον ίδιο. Απορρίφθηκε 10 φορές από το Harvard. Οι δύο πρώτες του επιχειρηματικές δραστηριότητες απέτυχαν.

Όπως συχνά μας θυμίζει: «Αν δεν τα παρατήσεις, έχεις ελπίδα. Το να τα παρατήσεις είναι η μεγαλύτερη αποτυχία».

aspatsamadi.com

 

Διαβάστηκε 4780 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.