Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:25 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 12:24

H Δ.Ε.Υ.Υ Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε επισήμως στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 22 Δεκεμβρίου 1992. Ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό ορίστηκε η 22α Μαρτίου.

Το 2019, η Ημέρα είναι εστιασμένη στην πρόσβαση σε καθαρό νερό για όλους χωρίς διακρίσεις (Leaving No one Behind). 

Το νερό αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό για την επιβίωση του ανθρώπου, όμως παρά την σπουδαιότητά του, θεωρούμε την άμεση πρόσβαση σε καθαρό νερό ως κάτι αυτονόητο για όλους, γεγονός που απέχει μακράν από την πραγματικότητα για αρκετές περιοχές του πλανήτη μας.  

Εμείς, ως ΔΕΥΑΑ,  καταβάλλουμε καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε όλοι οι δημότες, χωρίς διακρίσεις οποιασδήποτε φύσεως, να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καθαρό, ποιοτικό και οικονομικό νερό. 

Για το λόγο αυτό, έχουμε επεκτείνει το κοινωνικό τιμολόγιο από τα προηγούμενα έτη για τους ανέργους, τους δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στο κοινωνικό παντοπωλείο, τους τριτέκνους και από φέτος και για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη των Πολυτεκνικών Συλλόγων Αγρινίου – Περιχώρων και Ματαράγκας, τα οποία θα έχουν μείωση 50%. Δηλαδή  το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ απευθύνεται τόσο στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες αλλά και στην πολυμελή οικογένεια, διασφαλίζοντας ότι, κανένας στην περιοχή αρμοδιότητας μας, δεν θα στερηθεί το νερό για οικονομικούς λόγους.

Η ΔΕΥΑΑ για να εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες μας, πραγματοποιεί  συνεχείς και διεξοδικούς ελέγχους μέσω της λήψης δειγμάτων σε όλο το εύρος του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αγρινίου σε πιστοποιημένα εργαστήρια

Επίσης,  το προηγούμενο διάστημα  έχουν γίνει δράσεις που είχαν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να ενημερώσουν τα μικρά παιδιά και την κοινωνία, για τρόπους και  πρακτικές εξοικονόμησης του νερού στην καθημερινότητά μας. Στόχος δηλαδή είναι να αναδείξουμε τη σημασία και την αναγκαιότητα της προστασίας του πολύτιμου αυτού αγαθού και το πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι να γίνεται ορθολογική διαχείριση του νερού, έτσι ώστε να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Διαβάστηκε 355 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.